Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

05. 03. 2014. 15:43 >> 15:44
18

OBIJANJE PROSTORIJA

Atak na DPS i fer izbore

Sa potpisom provalnika "SNP do pobjede" sinoć su provaljene i opljačkane prostorije Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista u Beranama, saopštio je portparol stranke, Časlav Vešović. Iz beranskog SNP-a, kako navode, "s gnušanjem odbacuju izmošljotine, podvale, plasirane laži i poznate predizborne trikove Vuke i DPS političkih gubitnika".

„U samom finišu političke kampanje, u kojoj smo civilizovano i kulturno otrpjeli sve uvrede i neosnovane napade, naši politički rivali su sinoć primijenili najprizemnije kriminalne metode prema Demokratskoj partiji socijalista. Ovo nije samo napad na jednu političku partiju, već atak na slobodne i fer izbore“, tvrdi Vešović.

On navodi da sami provalnici, kao i oni kojih su ih poslali da lome i kradu i da se na kraju potpišu, znaju ko će biti pobjednik izbora u nedjelju.

„Zato im nije preostalo ništa drugo osim da pokušaju nasilnim radnjama da ugroze našu pozitvnu kampanju na njenom samom kraju. Garantujemo da će naš rezultat biti bolji nego ikada, a da kriminalci i njihovi inspiratori zbog ovoga moraju odgovarati“, navodi se u saopštenju DPS-a.

Iz te partije pozivaju nadležne državne organe da sprovedu hitnu istragu, otkriju i sankcionišu kriminalce i njihove nalogodavce.

"Opštinski odbor DPS Berane je osnovnom državnom tužiocu podnio krivičnu prijavu", zaključuje se u saopštenju DPS-a.

SNP: DPS koristi prizemne metode pritiska

Iz beranskog DPS-a su naglasili da "DPS gubitnici, svjesni svog nedeljnog političkog kraha, koriste najprizemnije, a njima svakako najbliže, metode pritisaka".

"I u tom pravcu sve čine kako bi iznašli način da pred svojim biračima opravdaju skori poraz. I laiku je jasno da iza sinoćnjeg, kako oni kažu obijanja prostorija DPS-a, stoje upravo oni. Ono sa čime se u potpunosti slažemo, jeste rečenica iz njihovog saopštenja da 'kriminalci i njihovi inspiratori moraju odgovarati'. Uostalom, to od njih već dugi niz godina traže ne samo časni Beranci, već i većinska Crna Gora i cjelokupna međunarodna javnost", saopšteno je iz SNP-a Berana.

Navode kako su DPS-u kriminal i korupcija "očigledno prisne riječi", i neizostavni dio vokabulara.

"Takođe, kristalno je jasno da ogromna novčana obećanja ne mogu obezbijediti ni iz svojih crnih fondova, te im ovakvi  i slični alibiji dođu kao melem na političku ranu zbog gubitka vlasti. OO SNP Berane osuđuje svaki vid nasilja, agresije i u tom pravcu pozivamo nadležne organe da što hitnije obave istragu i upoznaju javnost sa njenim rezultatima. Takođe, pozivamo predstavnike međunarodne zajednice da, u susret lokalnim izborima u Beranama upozore odlazeću DPS garnituru da mirno prihvate svoj poraz u nedelju i pripreme se za opozicione klupe", saopšteno je iz SNP-a, koji je građane Berana pozvao da u nedjelju mirno, demokratski i odlučno, kako im i priliči, izraze svoju volju, zaokruže broj 11 i time konačno pošalju u političku prošlost, za početak, beranski DPS.

DPS: SNP-u se smije Crna Gora

Nakon reakcije SNP-a uslijedilo je i reagovanje DPS-a.

"Umjesto da se u ovakvim prilikama, kada je izvršen atak na jednu političku partiju i na demokratske i fer izbore, jave politički i drugi subjekti sa osudom zbog provale i krađe koja je počinjena i podrškom onima koji su predmet kriminalnih radnji, Socijalistička narodna partija u Beranama je dozvolila sebi da neozbiljnim reagovanjem izazove gorke osmjehe građana Berana i cijele Crne Gore. Konstatacijom da neko može sam sebe pljačkati, SNP je pokazala da je zabrinjavajući način na koji razmišlja. Mi smo optužili provalnike, ne pominjući ničije ime i prezime, da su napadom na jednu partiju pokušali da udare na demokratičnost izbora. Zašto je Socijalistička narodna partija neprozvana požurila da dokazuje svoju nevinost", pitaju se u DPS-u.

To što su, kako navode, kriminalci ostavili potpis sa imenom njihove partije "mogli su jednako da osude sa napadom na drugu političku partiju, demokratiju i slobodno odlučivanje građana u izbornom procesu".

"Ali ne, Socijalistička narodna partija u Beranama je ekspresno optužila nas da smo napali sami sebe. To dovoljno govori o odsustvu ozbiljnosti i dobrih namjera SNP-a Berana, koja u delikatnim situacijama pokazuje najveći mogući stepen neodgovornosti. Za razliku od njih, mi ćemo ostati ozbiljni i odgovorni i dalje insistirati da se počinioci svih krivičnih dijela u Beranama i u cijeloj Crnoj Gori pronađu i adekvatno sankcionišu", zaključuje se u reagovanju DPS-a. 

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније