Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

02. 03. 2014. 16:10 >> 16:17
1

SRĐAN PERIĆ

Neka DF napada DPS, a ne Pozitivnu

Moralna i politička obaveza Demokratskog fronta je da ne otima mandat Pozitivnoj, a ne da nam stalno dijeli poduke koje se odnose na moral, začuđenost i iznenađenost, komentariše politički direktor Pozitivne Crne Gore Srđan Perić.

 

„U najmanju ruku čudi, kako to oni vole da kažu, da jedna opoziciona grupacija predizbornu kampanju ne započinje napadom na DPS nego, naprotiv, ka drugoj opozicionoj stranci. Ako tome dodamo činjenicu da napuštaju parlament u trenutku kada DPS nema većinu, logičan je zaključak da je to nastavak prakse političkog djelovanja u kome ne razmišljate o posljedicama onoga što činite, iako to zapravo samo osnažuje stranku vlasti, koja je sada u dubokoj krizi“, navodi se u Perićevom reagovanju.

Politički direktor Pozitivne kaže da je politika mnogo više od marketinških nastupa i strategija kako da se nanese medijska šteta ostatku opozicije kako bi se dobio koji procenat više.

„Takvo promišljanje je pogubno za opoziciju, jer u konačnom rezultira manjim ukupnim opozicionim skorom glasova, što ide direktno u korist DPS-u“, smatra Perić.

Pozitivna bi, kako kaže Perić, veoma cijenila savjete, metode i strategije nekoga ko je uspio da uzme vlast, „a ne nekoga ko se diči kako to nije uspio punih 25 godina, a imao je barem tri kolosalne prilike za tako nešto“.

Pozitivna, navodi Perić, želi da bude pobjednik na izborima, a ne da bude vječita opozicija.

„Možda je lagodnije biti profesionalni opozicionar, ali građani od toga nemaju ništa. Mi u Pozitivnoj, pored toga što smo opoziciona stranka, doživljavamo politiku kao borbu za ciljeve za koje se zalažemo: solidarnost, stvaranje društva jednakih šansi, zaustavljanje siromašenja i civilizacijskog nazadovanja države“, navodi se u reagovanju Pozitivne Crne Gore i zaključuje da, da bi opozicija to postigla „stranka vlasti treba da ima značajno manje glasova.  To se ne postiže time što se svi mogući opozicioni resursi troše na opoziciona nadgornjavanja i prebacivanje krivice“.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније