Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

02. 03. 2014. 12:22   >>  12:25 3

MLADEN BOJANIĆ

Pozitivna i SDP, možda, prošire saradnju

Pozitivna Crna Gora i Socijaldemokratska partija razgovaraju da, osim u Podgorici, nastupe u koaliciji i u drugim gradovima u kojima će na proljeće biti održani lokalni izbori, rekao je potpredsjednik Pozitivne Mladen Bojanić.

On je kazao da razgovori sa SDP o mogućim koalicijama u drugim opština još nijesu okončani.

"S obzirom na činjenicu da je Pozitivna Crna Gora opoziciona partija koja ima za cilj demokratsku smjenu vlasti, i na državnom i na lokalnom nivou, zajednički cilj je lakše definisati u opštinama u kojima SDP nije u lokalnoj vlasti", rekao je Bojanić agenciji MINA.

Upitan da li je razgovarano sa Liberalnom partijom i još sa nekim strankama suverenističke orijentacije da pristupe državotovnom bloku, Bojanić je objasnio da je to, kako je rekao, privremeni naziv te koalicije.

On je kazao da treba ostaviti prostor za sve pojedince i partije da im se pridruže ukoliko smatraju da dijele iste vrijednosti.

"Lično ne vidim veću prijetnju državi od loše ekonomske situacije i tu bih najprije tražio saveznike koji bi nam pomogli da zaustavimo pogubnu ekonomsku politiku koju vodi DPS, kako na državnom, tako i na lokalnom nivou", kazao je Bojanić.

On je rekao nije upoznat da je bilo razgovora sa LP i da ne zna njihove stavove po ovim pitanjima.

Na pitanje da li postoji mogućnost da Bošnjačka stranka nastupi sa Pozitivnom i SDP-om, Bojanić je rekao da je funkcioner BS-a Suljo Mustafić prije desetak dana u neformalnom razgovoru, razmijenio sa njim viđenje o predstojećim izborima i predložio da se sastanu stranački predstavnici na nivou Glavnog grada.

"Nekoliko dana kasnije, to je medijski predstavio kao poziv od Pozitivne za pridruživanje koaliciji. Valjda je to trebalo da mu pojača poziciju u pregovorima sa DPS. Nakon toga nijesmo nastavili dalje razgovore na tu temu", tvrdi Bojanić.

On je kazao da se o mogućoj saradnji razgovorano i sa Forumom 2010.

"Jasno im je dato do znanja da su im vrata otvorena za pridruživanje koaliciji, a na njima je da donesu odluku", rekao je Bojanić.

On smatra da je, bez obzira na neusvajanje svih izbornih zakona, čvrsto uvjeren da opozicija ima veliku šansu da ostvari svoj cilj i pobijedi na izborima u Podgorici.

"Siguran sam da će građani Podgorice znati da prepoznaju neophodnost smjenjivosti vlasti u cilju demokratizacije društva, kontrole vlasti i stvaranja efikasne gradske uprave", ocijenio je on.

Bojanić je objasnio da će koalicija učiniti sve da uvjeri građane Glavnog grada da je ona najbolja izborna opcija.

"Odnosno da je glas za našu koaliciju glas za mirne i neophodne društvene promjene. Svi pojedinci i politički subjekti koji imaju takvu viziju su naši prirodni saveznici, kako prije, tako i nakon izbora", poručio je Bojanić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније