Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

01. 03. 2014. 16:54 >> 23:03
1

O NAPADIMA

Marković: Crna Gora bezbjedna zemlja

Vlada nije odgovorna što još nije izabran Vrhovni državni tužilac i što nije konstituisan Sudski savjet, kazao je u intervjuu Televiziji Crne Gore potpredsjednik Vlade i ministar pravde Duško Marković.

Marković kaže da je za aktuelnu situaciju najviše odgovoran Parlament. Marković je, komentarišući posljednje incidente usmjerene protiv poslenika javne riječi, negirao navode da Crna Gora nije bezbjedna zemlja.

"Apsolutno se ne bih složio sa tom tezom. Ako bi ona zaista bila prihvatljiva za većinu građana Crne Gore, onda bi konstatovali da živimo u državi nereda i da vlada opšti ambijent nesigurnosti", rekao je on.

Prema riječima Markovića, takvu definiciju ne bi mogli saopštiti ni najoštriji kritičari crnogorske zbilje. On je dodao da problemi postoje i da se incidenti dešavaju.

"Posebno zabrinjava što su posljednji incidenti usmjereni protiv poslenika javne riječi i to ne treba da nas odvuče u pogrešnom pravcu da konstatujemo da je država nesigurna i da su institucije nesolidne, nego da povećava naš stepen odgovornosti i efikasnosti da te slučajeve rasvjetljavamo", precizirao je Marković.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније