Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

01. 03. 2014. 15:35 >> 15:41
2

KRIVOKAPIĆ

Progres ka EU zavisi od poglavlja 23 i 24

Dalji progres i regionalno liderstvo Crne Gore na putu ka EU zavisiće najviše od ispunjavanja obaveza koje se odnose na poglavlja 23 i 24, smatra predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić. Krivokapić se, tokom posjete Italiji, sastao sa predsjednikom Gornjeg doma parlamenta – Senata, Pjetrom Grasom, inače bivšim glavnim italijanskim tužiocem za borbu porotiv mafije.

Krivokapić je, kako saopštavaju iz njegovog kabineta, ocijenio da Graso, imajući u vidu njegova velika dostignuća i rezultate u borbi protiv mafije, veoma dobro razumije težinu izazova sa kojima se jedna zemlja može suočiti u borbi protiv organizovanog kriminala i uspostavljanja vladavine prava.

Graso je, kako se navodi u saopštenju, naglasio da Crna Gora i Italija imaju odlične bilateralne odnose i istakao da Italija podržava put Crne Gore ka EU i NATO.

Krivokapić je predsjednika italijanskog Senata pozvao u posjetu Crnoj Gori.

U razgovoru sa predsjednikom Odbora za vanjske poslove Senata, Pjerferdinandnom Kazinijem, istaknuta je dobra bilateralna saradnja dvije zemlje, kao i potreba daljeg intenziviranja odnosa između dva Parlamenta.

Sagovornici su, kako se navodi u saopštenju, razgovarali i o aktuelnom političkom i ekonomskom trenutku u kojem se nalazi sama EU, sa akcentom na pitanja ekonomskog razvoja Unije i veće posvećenosti ključnih političkih faktora na daljem jačanju ideje evropskog zajedništva.

Krivokapić je, kao predsjednik Parlamentarne Skupštine OEBS-a, imao susret i sa članovima delegacije italijanskog Parlamenta u PS OEBS, tokom koga je odgovarao na brojna pitanja o izazovima pred kojima se nalazi OEBS, imajući prije svega u vidu najnovija politička dešavanja u Ukrajini.

Krivokapić je, tokom posjete Rimu, učestvovao na izbornom Kongresu Partije evropskih socijalista na kome je inaugurisan Martin Šulc, aktuelni predsjednik Evropskog Parlamenta, za kandidata evropskih socijalista za novog predsjednika Evropske Komisije.

Krivokapić se, na marginama Kongresa, susreo sa Šulcom i razgovarao o perspektivama evropskih socijaldemokrata, posebno u svijetlu izbora za Evropski parlament koji će biti održani na proljeće ove godine.

Kongres partije evropskih socijalista u Rimu je okupio premijere i vicepremijere ključnih država Evropske unije.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније