Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

25. 02. 2014. 13:00   >>  13:04

KIPARSKI MINISTAR

Bitna dostignuća Crne Gore

Pristupanje Evropskoj uniji (EU) ocjenjuje se na osnovu pojedinačnih dostignuća svake države a one koje je Crna Gora ostvarila jako su bitne i dobre, rekao je ministar vanjskih poslova Kipra, Joanis Kasulides.

Ministar vanjskih poslova i evropskih integracija, Igor Lukšić razgovarao je danas sa Kasulidesom.

Lukšić je rekao da dvije države imaju odlične prijateljske odnose i da je posjeta Kasulidesa prilika da se razmijene mišljenja o načinima kako dodatno unaprijediti odnose i da se intenzivira saradnja.

„Kipar je članica EU deset godina a za nas bi bilo interesantno da u narednom periodu dodatno koristimo mogućnosti saradnje, kako bismo bolje prilagodili naš sistem onom što su zahtjevni standardi EU“, kazao je Lukšić novinarima nakon sastanka.

On je naveo da je sagovornika informisao i o ambicijama države na putu evropskih integracija.

„Govorili smo o mogućnostima dovršetka razgovora na teme sklapanja bilateralnih ugovora. Jedan od tih je ugovor je o borbi protiv terorizma, organizovanog kriminala jer je nama zanimljivo da iskoristimo iskustva Kipra. Izazov kvaliteta bezbjednosti i dalje je pred nama kao obaveza koju treba ispunjavati“, poručio je Lukšić.

Kasulids je rekao da se Crna Gora i Kipar kao male države moraju pomagati.

„Za Crnu Goru to što je mala ne predstavlja prepreku već je korist u pravcu pristupanja EU. Danas smo imali plodonosne razgovore. Pristupanje EU ocjenjuje se na osnovu pojedinačnih dostignuća svake države one koje je Crna Gora ostvarila jako su bitne i dobre“, ocijenio je Kasulides.

On smatra da dvije države imaju odnose koje će u narednom periodu samo jačati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније