Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

02. 03. 2013. 14:15   >>  14:08 5

PREDSJEDNIČKI IZBORI

Šabović : SDP ne prihvata Lekićeve lekcije

Poslanik Socijaldemorkatske partije Džavid Šabović, komentarišući stav predsjedničkog kandidata i lidera Demokratskog fronta Miodraga Lekića da koalicioni partneri treba da napuste Vladu ukoliko ne žele da učestvuju u korupcionaškim aferama DPS-a, kazao je da SDP ne prihvata Lekićeve lekcije.

„To što smo u koaliciji je zbog toga što za sada drugih nema. Isto bih mogao da prigovorim Lekiću zašto je sa onima koji su do juče hvalili haške osuđenike i nosili njihove likove na majicama i bedževe“, kazao je Šabović.

On je naveo da DPS treba da riješi sve afere.

„Slažem se da mnogo afera potresa DPS i slažem se da to treba da raščisti ukoliko su, kao što kažu, velika partija. Ako smo sa njima nismo kao oni i nijesu svi u DPS-u takvi“, dodao je Šabović.

Šabović je takođe pozvao birače SDP-a da izađu na predsjedničke izbore i glasaju protiv kandidata Demokratske partije socijalista Filipa Vujanovića.

 

 

„Treba izaći na izbore i glasati protiv, jer ovo su izbori protiv, a nijesu izbori za. Ako ne budu uzašli, oni će misliti da su kod kuće, a neko će umjesto njih glasati“, rekao je on agenciji MINA.

Šabović je pozvao birače SDP-a da ne apstiniraju i dodao da se još ne zna da li će biti „bijelih listića“ jer, kako je naveo, „to neko može da pretvori u glasove za Vujanovića“.

On je kazao da se nada da će nezavisni kandidat Rade Bojović sakupiti dovoljan broj potpisa, navodeći da je on „svakako od tri imena koja se pominju najprihvatljiviji za nas“.

„Ako bude sakupio potpise, znaćemo koga da glasamo, a svakako nećemo Vujanovića. Nije neka valika razlika između njega i Lekića obojica su bili oficiri Sloba (Miloševića) a ovaj se malo ranije prestrojio“, rekao je Šabović.

On je naveo da SDP ipak neće pomoći Bojoviću u prikupljanju potpisa.

„To nam se može vratiti kao bumerang kasnije. Žao mi je ako Bojović ne skupi dovoljno potpisa“, kazao je Šabović.

Upitan kako komentariše izjavu Izeta Braliće koji je indirektno pozvao glasače SDP-a da podrže Lekića, on je kazao da mu je drago da se ponavljaju stavovi da Vujanović ne postoji kao opcija za tu partju.

„Jasno je da je Vujanović neustavan kandidat i on zaista ne postoji za SDP i ogromna većina za njega neće glasati“, kazao je Šabović.

 

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније