Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

02. 03. 2013. 13:49 >> 13:43
4

ZLOUPOTREBA

Dan objavio spisak;DPS: Ne biraju sredstva

Dan je u jutrošnjem Specijalnom dodatku objavio spisak od 4. 207 lica za koja tvrdi da im je Vlada neposredno pred oktobarske parlamentarne izbore isplatila otpremnine. Dan piše da im je isplaćena otpremnina u iznosu od 1.926 eura.

Povodom objavljivanja ovog spiska Demokratska partija socijalista je našem Portalu proslijedila reagovanje u kojem konstatuje  da im je „odavno jasno da naši politički protivnici iz Demokratskog fronta, uz svesrdnu pomoć svog logističkog centra u redakciji „Dana“, ne biraju ni sredstva ni način za obračun sa našom politikom. Mada se dugo i dobro znamo, očekivali smo tek toliko prisebnosti i elementarnog kućnog vaspitanja da u obračun sa nama ne uvlače, imenom i prezimenom, građane Crne Gore koji nemaju nikakve veze sa političkom scenom. Zbog takve zaslijepljenosti veoma otvorenom mržnjom prema DPS-u u stanju su da se spuste toliko nisko i da pregaze dostojasntvo i ugled gotovo 5000 ljudi, žigošući ih samo zbog toga što su ostvarili svoja zakonska prava.

 

 

DPS u svom reagovanj takođe naglašava da  „tim ljudima, našim građanima, pripada novac koji su dobili u zakonskoj proceduri, pa i mnogo više od toga. Umjesto da se sa dubokim uvažavanjem i odgovornošću odnose prema građanima i njihovim problemima, oni ih izlažu pritisku javnosti, obilježavajući ih i razdvajajući po materijalnom statusu“.

„Voljeli bi smo da su svi ti ljudi članovi i simpatizeri DPS-a“, kažu iz ove partije i  obećavaju da će se do narednih izbora potruditi da oni to i postanu. To će postići „sprovođenjem odgovorne politike, usmjerene na poboljšanje uslova života svih građana Crne Gore. Bilo bi nam drago da i oni članovi i simpatizeri DF-a, koji su protiv svoje volje izloženi javnoj prozivci, prepoznaju snagu i odgovornost politike DPS-a“.

„S obzirom na to da nije prvi put da se imena i lični podaci građana zloupotrebljavaju i objavljuju u političke svrhe, očekujemo da će nadležne državne institucije reagovati u skladu sa zakonskim ovlaštenjima“, kaže se na kraju reagovanja DPS-a na današnje pisanje dnevnika Dan. 

Redakcija Dana priznaje da „objavljivanje ovog spiska nije uobičajeno“ i pravda to željom da „skrene pažnju javnosti na očigledne zloupotrebe državnih resursa u predizborne svrhe“. Oni takođe mole građane čija privatnos je ugrožena da „imaju razumijevanja“ za njihov postupak.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније