Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

22. 04. 2023. 15:14 >> 15:20
1

O RADU LOKALNIH PREDUZEĆA

SDP: Stati na kraj partijskom zapošljavanju u Budvi

Socijaldemokratska partija apsolutno podržava politiku zapošljavanja, ali podaci iz prakse pokazuju eklatantan primjer lošeg menadžmenta i upravljanja u ovako finansijski važnim karikama budvanskog opštinskog sistema, kazao je Jovo Perović, predsjednik Kluba odbornika SDP u SO Budva.

Povodom sjednice Skupštine opštine Budva na čijem dnevnom redu se nalaze predlozi značajni za građanke i građane Budve, odbornički klub Socijaldemokratske partije nakon uvodnog obraćanja u okviru prve tačke dnevnog reda nije učestvovao u daljem toku rasprave zbog, kako kažu, kompleksne političke situacije u gradu.

Kaže i da nas od zvaničnog početka turističke sezone dijele dani, pa su, kako ističu, dužni građankama i građanima nekoliko pojašnjenja u vezi sa pitanjima koja se odnose na predloženi dnevni red.

“U finansijskom planu za 2023. godinu navedeno je da će 64 zaposlena u “Mediteransko sportskom centru” Budva prihodovati pet i po puta manje nego što im Opština daje iz budžeta. S tim u vezi, predviđeno je da se iz opštinske kase izdvaja u tu namjenu 650.000 eura, a prihoduje 120.000 eura. Daljom analizom dolazimo do računice da planirani prihod od sopstvene djelatnosti u iznosu 120.000 eura je četiri i po puta manji od zarade zaposlenih, što u konačnom znači da bruto zarade u ukupnim rashodima participiraju sa 66,6 odsto”, navodi Perović.

Da se partijskom zapošljavanju i kadriranju ne nazire kraj, svjedoči, kako navodi Perović, i činjenica da je u prethodnom periodu gotovo utrostručen broj zaposlenih u ovom preduzeću, a što pokazuje i podatak da se Planom rashoda za 2023. godinu planira izdvojiti 513.512 eura.

Nezanemarljiv je, kako ističe Perović, i podatak da je u programu rada  d.o.o. “Komunalno” za 2023. godinu, u Planu rashoda za zarade zaposlenih predviđeno 3.958.687 eura što je za 350.000 eura više u odnosu na prethodnu godinu.

“Ako uzmemo u obzir činjenicu da je učešće zarada u ukupnom rashodu više od 60 odsto, nameće se pitanje da li je ovoliki iznos opredijeljen za partijska zapošljavanja obećana u izbornoj godini?”, navodi Perović.

Na drugoj strani ističe da su izdvajanje sredstava za sport znatno niže u odnosu na ranije.

“Budva je prepoznata kao grad koji je iznjedrio vrhunske sportiste u mnogim disciplinama i uvjereni smo da afirmisanje ovakvih vrijednosti treba da bude zajednički interes svih političkih subjekata. U danima kad je fokus javnosti usmjeren na problematiku vršnjačkog nasilja, podsticanje vrlina poput sporta čini se kao neophodan faktor u usmjeravanju djece na prave vrijednosti. Stoga, Socijaldemokratska partija se snažno zalaže da se ukinu članarine za djecu u sportskim klubovima koji se finansiraju iz opštinskog budžeta”, zaključuje Perović u izjavi za medije.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније