Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

15. 02. 2014. 12:18 >> 12:19

ODBOR

Ponovo o VDT-u 25. februara

Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu obaviće konsultativno saslušanje kandidata za izbor Vrhovnog državnog tužioca 25. februara, najavljeno je iz parlamenta.

Crnogorski parlament krajem prošle godine nije izabrao VDT, jer sudija Osnovnog suda u Kotoru Branko Vučković, koga je za tu funkciju predložio Tužilački savjet, nije dobio potrebnu podršku poslanika.

Predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić rekao je tada da će poslanici ponovo glasati o kandidatu za VDT, s tim što će se tada izjašnjavati o svima koji su ispunili zakonske uslove predviđene Javnim pozivom.

Pored Vučkovića, kandidati za VDT su viši državni tužilac u Podgorici Vesna Jovićević, zamjenik VDT Stojanka Radović i advokat Goran Rodić.

Najavljeno je da će glasanje biti tajno.

Prema novom Zakonu o tužilaštvu, da bi bio izabran u prvom glasanju, VDT treba da dobije glasove dvije trećine poslanika, odnosno tri petine u eventualnom drugom krugu.

Mandat VDT je pet godina, podsjeća Mina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније