Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

14. 02. 2014. 12:43   >>  12:51 11

MEDOJEVIĆ O NJEGOŠU

Haška tužiteljka bi se zvala Hurem

Funkcioner Demokratskog fronta Nebojša Medojević kritikovao je na svom Tviter nalogu Tužilaštvo Tribunala u Hagu koje je na suđenju Radovanu Karadžiću tvrdilo da je Njegoš u svom djelu Gorski vijenac „slavio ubijanje Muslimana“.

 

„Daleko smo mi od idealnog, ali svi smo mi Njegoš i dužnost nam je da se branimo. Braneći Njegoša, branimo sebe i naše potomke“, napisao je Medojević.

On je kazao da je porodica tužiteljke Gustavson bila 500 godina pod Turcima, vjerovatno bi se zvala Hurem, a ne Katrina.

Crna Gora se održala Crnom Gorom. To je naša Biblija. Njegoš je Crna Gora. Ona vječna. Čitava Evropa se tada divila jednom malom narodu i njegovoj herojskoj borbi za čast i slobodu. Nijesam ljubitelj Matije Bećkovića. Na ovu glupost iz Haga, on je rekao „Neka se pripreme Šekspir i Dante, napisao je Medojević.

Na suđenju Radovanu Karadžiću tužilaštvo Tribunala je tvrdilo da je Njegoš u svom epu ,Gorski vijenac slavio ubijanje Muslimana.

Tužiteljka Katrina Gustavson opširno je citirala stihove iz Gorskog vijenca tokom unakrsnog ispitivanja svjedoka odbrane Gojka Kličkovića, koji je u glavnom iskazu pomenuo da se Karadžić, tokom rata u BiH, često pozivao na taj Njegošev spjev.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније