Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

11. 02. 2014. 20:21 >> 22:43
16

PODRŠKA KONGRESMENA

Vlahović: Na korak smo do NATO-a

Nakon što je 40 američkih kongresmena uputilo pismo državnom sekretaru Džonu Keriju, koji od njega traže da podrži prijem Crne Gore, očekivanja od Samita NATO-a u Velsu znatno su veća. Miodrag Vlahović, bivši ambasador u Vašingtonu, kaže da je pismo kongresmena veoma značajno.

"Prvi put imamo tako uobličeno formulisano objašnjenje o tome da je potrebno napraviti iskorak u smislu proširenja. Tu se apostrofira Crna Gora na prvom mjestu, što je veoma značajno i mehanizmi američke politike, odnosi između zakonodavne izvršne vlasti su takvi da je ovo jedan od uobičajnih načina komunikacije, koji ima prijem u izvršnu vlast“, kazao je Vlahović gostujući u Dnevniku RTCG.

On kaže da su američka politika i njen spoljnopolitički dio kompleksno pitanje.

"Ono što je za nas bitno jeste da je ovdje riječ o setu ideja i poruka koje su veoma jasne i koje su nedvosmislene i potvrđuju da je Crna Gora praktično na korak od članstva u Alijansi. Ostaje na nama u Crnoj Gori da činimo ono što je potrebno, da bi Crna Gora bila punopravni član", poručio je Vlahović.

Vlahović smatra da će uslijediti komunikacija sa državama koje su članice NATO-a, na najvišem nivou.

"Mislim da u Crnoj Gori treba sprovesti otvorenu javnu debatu, na dublji i širi način i objasniti da je aposlutno nesporno da je NATO naš prioritet i interes", poručio je Vlahović.

 

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније