Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

10. 02. 2014. 19:48 >> 20:41
8

NATO SAMIT U VELSU

Josipović: Glas Crnoj Gori

U susret septembarskom Samitu NATO-a u Velsu, Crna Gora može računati na podršku Hrvatske, poručio je predsjednik te države Ivo Josipović. On je za RTCG, kazao da će Hrvatska u Velsu podići ruku za Crnu Goru. Josipović je saopštio i da rješavanje pitanja Prevlake za sada nije urgentno.

"Naša ruka je uvijek za vas, a kakve će sile prevagnuti to je teško reći. Sasvim sigurno naša vlast i naša ruka znači, ali bez saglasnosti svih ostalih, naravno nije moguće donijeti odluku o primjemu Crne Gore u NATO", poručio je Josipović.

Na pitanje imala li informaciju, da li će se na Samitu u Velsu, odlučivati o proširenju, Josipović poručuje da ne može nagađati.

"Bilo bi neodgovorno na temelju takvih glasova iznositi javno određene sudove, mi navijamo za vas, vidjećemo ako ne bude ovaj put biće idući", kaže hrvatski predsjednik.

On poručuje da Prevlaka nije "vruće", pitanje, te da privremeni dogovor ostati i dalje da se primjenjuje.

"Vi u Crnoj Gori imate jedno viđenje, mi drugačije, privremenih graničnih regija i na kraju, ako ne bude bilo moguće nekim dogovorim riješiti, ali često su te emocije i politički razlozi ti koji na neki način limitiraju donošenje odluka, postoje mehanizmi međunarodnog prava. Postoji međunarodni sud to je za sve ljude i puno je bolje da se, ako već nema dogovora, koriste ti mehanizmi nego da se stvaraju politički problemi", zaključio je Josipović.

 

Tatjana Debeljević, Televizija Crne Gore

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније