Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 02. 2014. 13:09 >> 13:09
11

VUJANOVIĆ PORUČIO

Da odvojimo državu od crkve kao Rusi

U Rusiji se potpuno poštuje odvojenosti crkve i države, kazao je predsjednik države, Filip Vujanović, navodeći da se nada da će se ti odnosi u Crnoj Gori graditi po istim principu.

 Vujanović je govoreći o odnosu crkve i države, kazao da mu se sviđa način na koji je ta oblast uređena u Rusiji.

"U Rusiji se u potpunosti poštuje princip odvojenosti crkve od države. Istovremeno, crkva ima šansu da iskoristi svoju misiju i da promoviše ljubav, mir, jedinstvo i razumijevanje.  Crkva  pomaže Rusiji da očuva svoje osnovne interese velike države. Nadam se da će crkva i država u Crnoj Gori graditi svoje odnose prema istom principu", kazao je Vujanović u intervjuu ruskoj agenciji Itar-tas.

On je rekao da su glavni kupci nekretnina u Crnoj Gori prošle godine bili državljani Rusije i Srbije.

"Preko 570 Rusa i oko 420 Srba je prošle godine investiralo novac u kupovinu nepokretne imovine u Crnoj Gori. Veoma sam srećan što su Rusi počeli da pokazuju interesovanje za sjever Crne Gore, jer je ova turistička destinacija izuzetno važna za nas. Naše mogućnosti saradnje sa Rusijom su svakako velike i u drugim oblastima, kao što su sektori naučnog istraživanja i razvoja, zdravstva, obrazovanja, kulture, socijalnog staranja, i drugih grana ekonomije", naveo je Vujanović.

Prema njegovim rečima, Rusija i Crna Gora se moraju dodatno fokusirati na spoljnu trgovinu, jer je vrednost bilateralne trgovine i dalje mala.

"Crna Gora bi trebalo da dozvoli pristajanje ruskim brodovima u luci Bar, kao i da razvije aktivniju saradnju u okviru sporazuma o slobodnoj trgovini sa Rusijom“, istakao je Vujanović.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније