Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 02. 2014. 12:27   >>  12:27 3

SA MINISTROM VB

Vujanović: Očekujem poziv za NATO

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović očekuje da će naredni Samit NATO-a u Velikoj Britaniji biti Samit proširenja i da će Crna Gora tada dobiti poziv za članstvo.

Vujanović je to saopštio tokom susreta sa Dejvidom Lidingtona, ministrom za Evropu u Forin Ofisu Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Vujanović je, kako se navodi u saopštenju iz njegovog kabineta, saopštio da je Crna Gora odlučna da intenzivira aktivnosti na podršci javnog mnjenja, očekujući razumijevanje za ukupne prednosti integracija u NATO.

„Predsjednik je istakao visoko poštovanje za pomoć Velike Britanije Crnoj Gori u našim evropskim i evroatlantskim integracijama, uz očekivanje da će se ta pomoć nastaviti i intenzivirati“, saopšteno je iz Vujanovićevog kabineta.

Ocijenio je da je ovo važna godina za Crnu Goru, jer bi u procesu evropskih integracija morali biti intenzivno posvećeni otvorenim poglavljima, kako bi dobili šansu za nova poglavlja evropskih integracija.

„Vujanović je saopštio zadovoljstvo obostranim raspoloženjem i aktivnostima za unapređenje ekonomskih odnosa između Crne Gore i Velike Britanije, iskazujući maksimalno vrednovanje projekta Gasovoda iz Azerbejdžana, koji u svom jadransko-jonskom segmentu prolazi kroz Crnu Goru, a u kom projektu je i Britiš Petroleum značajan partner“, navodi se u saopštenju.

Ministar Lidington je istakao poštovanje za evropska i evroatlantska integraciona dostigunuća Crne Gore, naglašavajući spremnost Velike Britanije da maksimalno podrži Crnu Goru u ovim strateškim integracijama.

„Takođe je iskazao spremnost i za ekspertsku pomoć Crnoj Gori, ocjenjujući da će se na taj način brže dostići standardi ovih integracija“, saopšteno je nakon sastanka.

Lidington se saglasio sa ocjenom da treba proširiti ekonomsku saradnju i da je razvoj turizma u Crnoj Gori naša velika šansa.

„Pri tome je ocijenio da treba uložiti napore na afirmaciji turizma na sjeveru Crne Gore, jer postoji i visoko interesovanje turista iz Velike Britanije“, poručuju iz Vujanovićevog kabineta.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније