Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 01. 2014. 08:20 >> 08:41
2

KALUĐEROVIĆ PORUČIO

SNP samostalno u Podgorici

Socijalistička narodna partija (SNP) na lokalne izbore u Podgorici, koji će biti održani na proljeće, najvjerovatnije izaći će samostalno, saopštio je u predsjednik podgoričkog Obora te partije, Velizar Kaluđerović.

On je najavio da će odluka o načinu izlaska SNP-a na izbore biti donijeta narednih dana.

Prema njegovim riječima Odbor SNP-a Glavnog grada je u okviru priprema za predstojeće lokalne izbore u Podgorici na dvije sjednice već razgovarao o načinu nastupa. 

„Kao odgovornim ljudima, koji imaju značajno političko iskustvo, jasne su nam poruke koje su na direktan ili indirektan način upućene iz Demokratskog fronta i naredni smo im. Zato ćemo na narednoj sjednici Odbora SNP-a Glavnog grada, koja će biti održana uskoro, donijeti odluku o načinu nastupa na lokalnim izborima. Kako sada stvari stoje, najvjerovatnija opcija je samostalni nastup SNP-a“, rekao je Kaluđerović za Dan.

On je naveo da su brojni razlozi za ovakav pristup, dodajući da prethodno iskustvo iz Podgorice govori da opozicija postiže bojne rezultate kada nastupa sa više lista.

„Na lokalnim izborima u Glavnom gradu 2010. godine koalicija 12 stranaka „Bolja Podgorica bolja Crna Gora” osvojila je oko 37 hiljada glasova. Na parlamentarnim izborima 2012. godine, nastupajući odvojeno, izborne liste SNP-a, Demokratskog fronta i Pozitivne Crne Gore zajedno su osvojile 52.000 glasova ili oko 15 hiljada više nego u okviru najšire predizborne koalicije“, precizirao je Kaluđerović.

Prema njegovim riječima,  dogovor će opozicija nakon izbora biti zajedno, relaksira predizbornu opozicionu scenu neosnovanih i nekorektnih međusobnih sumnjičenja, „kako bismo jedni drugima oteli birače“.

„Istovremeno se širi politički prostor da se pridobiju dosadašnji birači vlasti, što je ključno za izbornu pobjedu opozicije“, objasnio je Kaluđerović.

Govoreći o dogovoru Socijaldemokratske partije i Pozitivne o koalicionom nastupu u Podgorici, Kaluđerović je kazao da je nezahvalno baviti se ocjenama odluka drugih i njihovim motivima za predizborni politički savez.

„Svakako savez Pozitivne i SDP-a nosi određene specifičnosti koje se sastoje u tome što se predizborna koalicija pravi između partije iz vlasti i iz opozicije. Istina, one su po mnogo čemu programski slične i mogu okupiti biračko tijelo koje slično politički promišlja“, ocijenio je Kaluđerović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније