Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

29. 01. 2014. 14:25   >>  14:30 5

SINIŠTAJ O ULCINJU

Albanske stranke da budu vlast

Albanske nacionalne stranke koje su zajedno osvojile 18 mandata trebalo bi da budu osnova nove vlasti u Ulcinju, ocijenio je lider Građanske inicijative Vaselj Siništaj.

Prema preliminarnim rezultatima nedjeljnih lokalnih izbora, najviše mandata u budućem sazivu skupštine imaće Demokratska partija socijalista, koja je osvojila devet odborničkih mjesta. Forci je pripalo osam, koaliciji Zajedno za budućnost Ulcinja sedam, a DUA tri.

Siništaj je agenciji MINA rekao da su albanske parije na lokalnim izborima ostvarile dobar rezultat.

»Korektno je reći da je to izvanredan izborni rezultat čim tri nacionalne partije imaju apsolutnu većinu, odnosno 18 odborničkih mjesta. Nažalost, kao da nijesmo svjesni ozbiljnosti vremena u kojem se nalazimo, kada drugi stvaraju blokove i združuju se«, kazao je Siništaj.

On smatra da je albanskim partijama potrebno jedinstvo.

»Nažalost i pored toga što jedini u Crnoj Gori imamo specifičan jezik i pismo još nismo uspjeli da se međusobno sporazumijemo na tom jeziku. Kao da čekamo da nas neko drugi, na drugom jeziku pomiri, što naravno nije dobro«, rekao je Siništaj.

Politički direktor DPS-a, Tarzan Milošević rekao je da priželjkuje mnogo širu koaliciju u Ulcinju.

Siništaj misli da ima prostora za to, zbog stabilnosti i koristi građana Ulcinja i da u koalciji treba bude neko sa državnog nivoa, ko bi pružio određenu potporu.

»Ko će tu biti da im pomogne, to prepuštam onim koji su glasali i političkim liderima Ulcinja«, kazao je Siništaj.

On, kako je rekao, priželjkuje da bude jedna koalicija, koja će služiti na čast i dobrobit građana.

»U koaliciji smo sa Forcom i zbog činjenice da smo istog govora i iste krvi priželjkujem da se dogovor i da to bude jedna koalicija koja će sužiti na čast i dobrobit građana Ulcinja, i da imaju razvojene projekte koji će u činiti da taj grad bude prepoznatljiv kao nekada – glavni turistički centar Crne Gore«, poručio je Siništaj.

On je ocijenio da ne bi bilo loše da koaliciju čini neka struktura koja je na vrhu države zbog kapitalnih investicija za lokalne projekte.

»Vjerovatno će zato biti potrebe da bude šira koalicija ali ja priželjkujem da vlast u osnovi čine nacionalne strukture koje imaju 18 mandata«, zaključio je Siništaj.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније