Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

О.З.  [ Mina ]

13. 01. 2023. 15:40 >> 15:36

OPROŠTAJNA POSJETA AMBASADORKE

Đukanović odlikovao Ozan medaljom za zasluge

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uručio je ambasadorki Turske Songul Ozan medalju za zasluge, u znak zahvalnosti za uspješno obavljenu misiju i doprinos unapređenju prijateljskih odnosa dvije države.

Kako je saopšteno iz Službe za informisanje predsjednika, Đukanović je danas primio Ozan u oproštajnu posjetu

On je kazao da je odlikovanje više nego zasluženo, i zahvalio Ozan za izuzetan doprinos unapređenju međudržavne saradnje što je, kako je naveo, vodilo daljem rastu povjerenja i prijateljstva između država i naroda Crne Gore i Turske.

Đukanović je zahvalio ambasadorki za prijateljstvo koje je kao diplomatski predstavnik velike države pokazala prema Crnoj Gori i njenim građanima.

On je naglasio da je u proteklom periodu bitno unaprijeđena frekvencija susreta na najvišem nivou, posebno ističući zvaničnu posjetu predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana i svoju radnu posjetu Istanbulu prošle godine.

Đukanović je ocijenio da su dinamičan politički dijalog i sadržajni razgovori na najvišem nivou garancija daljeg rasta povjerenja između dvije zemlje.

“Posebno je važno da u teškim vremenima koje živimo, čuvamo stara i gradimo nova prijateljstva”, rekao je Đukanović.

On je istakao važan doprinos ambasadorke u širenju zajednice turskog biznisa u Crnoj Gori, što je, kako je dodao, dragocjeno za ukupan ekonomski razvoj, posebno malog i srednjeg biznisa.

“Visoko je ocijenio odnose i u oblasti obrazovanja i kulture ističući značaj stipendiranja crnogorskih studenata na univerzitetima u Turskoj, uspješne projekte razvoja lokalnih zajednica uz podršku TIKA-e, i zahvalio za veliku pomoć Turske Crnoj Gori u vrijeme pandemije”, kaže se u saopštenju.

Đukanović je, kako se navodi, iskazao uvjerenje u dalje unapređenje odnosa dvije države, savezništva u okviru NATO-a i zajednički doprinos stabilnosti u rovitim regionima dvije države, kao i stabilnosti i prosperitetu Evrope na globalnoj sceni.

Ozan je zahvalila Đukanoviću na vrijednom priznanju ističući da se od prvog momenta mandata u Crnoj Gori osjećala kao kod kuće.

“Istakla je posebnu zahvalnost i privilegiju što je svoju diplomatsku misiju obavljala u vrijeme mandata predsjednika Đukanovića nailazeći na veliko poštovanje, otvorenost i toplinu na svakom mjestu u Crnoj Gori”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je, uz poseban ponos zbog realizovanih posjeta dva predsjednika, Ozan iskazala uvjerenje u dalji napredak međudržavnih odnosa.

Ona je podsjetila da dvije države dijele zajedničku istoriju i ljudske veze, kao i da je Crna Gora danas jako prepoznatljiva u Turskoj i da je i u budućnosti očekuju značajne turske investicije i aktivan doprinos turskog biznisa.

"Uz rezultate na jačanju uzajamnih odnosa na polju kulture, obrazovanja i zdravstva, najavila je kontinuitet u aktivnostima agencije TIKA i uvjerenje da će se nastaviti tradicija izuzetno dobre saradnje diplomatskih predstavnika u Crnoj Gori i Turskoj u interesu obje države", kaže se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније