Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

26. 01. 2014. 08:28 >> 08:43
7

NA PRAVOM PUTU

Lungesku: Još posla do članstva u NATO

Vrata za članstvo u Nato ostaju otvorena za one evropske demokratije koje dijele njihove vrijednosti, koje su voljne i sposobne da im se pridruže, kaže portparolka Alijanse Oana Lungesku.

 

Lungesku je u intervjuu Pobjedi kazala da zemlje koje žele da budu dio NATO saveza moraju da pokažu da su sposobne da ispune obaveze članstva.

 „Mi ih aktivno podržavamo u njihovim zalaganjima da to postignu, ali samo oni mogu učiniti sebe spremnim. I mi ćemo biti spremni kad oni budu“, rekla je portparolka NATO-a.

Lungesku kaže da je Crna Gora mnogo postigla, ali su i dalje potrebne suštinske reforme, uključujući oblasti koje su važne za aspiracije Crne Gore ka Evropskoj uniji.

„Ostalo je još posla da se uradi. Ohrabrujemo Crnu Goru da nastavi sa naporima, posebno u jačanju vladavine prava i borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala“, kazala je  Lungesku Pobjedi.  

Sljedeći NATO samit održaće se u Velsu, u Velikoj Britaniji, a obilježiće ga zaključak ISAF misije na kraju 2014. godine, kao i nova fazu angažovanja Alijanse u Avganistanu.

„Preduzećemo korake da modernizujemo Alijansu i samit će biti prilika da se reafirmiše veza između Evrope i Sjeverne Amerike“, kazala je Lungesku. 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније