Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 01. 2014. 16:28 >> 16:49
1

FORUM 2010

Podržavaju svaki dogovor protiv vlasti

Forum 2010 podržava svaki vid objedinjavanja na crnogorskoj političkoj sceni, čiji je jasan cilj raskid sa aktuelnom politikom vođenja države, gdje se iza retorike evropskih vrijednosti vrši ekonomska destabilizacija Crne Gore, saopšteno je iz te nevladine organizacije.

 

Socijaldemokratska partija i Pozitivna Crna Gora odlučile su da zajedno nastupe na lokalnim izborima u Podgorici, koji će biti održani na proljeće.

Portparol Foruma Boban Batrićević kazao je da se u toj NVO nadaju da dogovor između SDP-a i Pozitivne predstavlja početak otklona socijaldemokrata od politike koju vodi Demokratska partija socijalista.

„Insistiraćemo na tome da ne dođe do postizbornih kolalicija sa DPS-om, jer bi to u suštini bila obmana birača“, rekao je Batrićević agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, Forum će zbog toga nastaviti razgovore sa svim političkim subjektima u Crnoj Gori, uključujući manjinske partije, NVO sektor i slobodne pojedince, kako bi nastavio politiku okupljanja i stvaranja fronta spasa od zloupotreba koje vrši DPS, čija bi uloga bila omogućavanje fer i slobodnih izbora, tranzicija sadašnje vlasti, širenje građanske svijesti i put Crne Gore u globalne integracije.

„Nadamo se da će sve opozicione partije pokazati svoj opozicioni kapacitet i odoljeti bilo kakvoj saradnji sa DPS-om, o čemu će Forum zaista voditi računa“, poručio je Batrićević.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније