Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 01. 2014. 15:47 >> 15:49
18

DPS SIGURAN

Vuković : Pozitivna krenula stranputicom

Savez Socijaldemokratske partije (SDP) i Pozitivne Crne Gore u Podgorici ne može ugroziti Demokratsku partiju socijalista (DPS) koja će i nakon lokalnih izbora biti najjača partija u Glavnom gradu, poručio je poslanik DPS-a, Miodrag Vuković.

Vuković je portalu RTCG kazao da ne zna da li će savez SDP-a i Pozitivne biti proširen, navodeći da je ta koalicija ozbiljna.

„Ne smatram ipak da ta koalicija može priprijetiti i ugroziti DPS, naprotiv. Vjerujem da će taj savez više naštetiti njenim članicama nego što će doprinijeti sinergetskom efektu. Ta koalicija, ni drugi frontovi ne mogu oštetiti ni poremetiti napredak Crne Gore. Sve druge alternative su kočenje razvoja države“, rekao je on.

Vuković je naveo da su njegovoj stranci svjesni značaja podgoričkih izbora.

„DPS je ubijeđen da će ostati najjači politički subjekt u Glavnom gradu, i ako na vlasti ne budemo samostalno, bićemo sa onim strankama koje na lokalnom nivou drže do svoje programske dosljednosti i do date riječi. Podgoričani ni ovoga puta neće rizikovati kada budu birali“, poručio je on.

Crna Gora je, prema riječima Vukovića, prošla dosta izbornih ciklusa, i na političkoj sceni viđeni su razni politički aranžnmani, i ništa ne može biti neobično.

On je podsjetio da su zbog izbora u Glavnom gradu političke tenzije visoke, i da su se od prethodnih izbora sve stranke spremale za naredne.

„Sami izbori u Podgorici su nešto posebno, i pravi se atmosfera kao da to nijesu samo lokalni izbori“, saopštio je Vuković.

On je kazao da je nelogičan nastup SDP u Podgorici, podsjećajući da je ta stranka u koaliciji sa DPS-om na državnom nivou.

„Izlazili smo i ranije odvojeno na lokalnom nivou, ali SDP je sada odlučio da pravi koaliciju koju su bombastično nazvali državotvorni blok, a na upozorenje da nam ne trebaju takvi savezi na lokalnom nivou sada tu formulaciju pokušavaju da umekšaju“, naveo je Vuković.

Pozitivna krenula stranputicom

On smatra da Pozitivna, ukoliko se posmatra njen osnivački program, može da bude prirodni saveznik SDP-a, ali se, kako je naveo, ta stranka ne drži svojih osnovnih principa.

„Pozitivnoj nije stalo do svojih osnovnih deset principa koliko do lanjskog snijega, i to je ta stranka pokazala na izborima u svim lokalnim zajednicama, i svojim ponašanjem kao opozicona stranka, jer su sarađivali sa strankama koje ne da nemaju veze sa principima Pozitivne već su direktno protiv njih“, rekao je Vuković.

Vuković je dodao da je na osnovu izvornih programskih principa, moguć savez SDP-a i Pozitivne.

„Međutim, Pozitivna je daleko odlutala od svog izvora, od kojeg uvijek postoji nekoliko "putića", a ta stranka je krenula stranputicom i od njenog programa nije ostalo ništa, jer su sarađivali u parlamentu sa partijama koje dovode u pitanje crnogorsku nezavisnost i koji ne misle dobro nacionalnom identitetu“, kazao je on.

SDP, prema riječima Vukovića, učestvuje u kreiranju državne politike u izvršnoj vlasti.

„Kada neka od tih pitanja dođu na dnevni red u parlamentu onda je Pozitivna protiv tih predloga, iako se programski za njih zalaže. Ipak je u Crnoj Gori na sceni politički vašar i nedoslednost, i u prvi plan se guraju trenutni interesi, a ne vodi se računa o programu partija“, zaključio je on.

Borislav Višnjić

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније