Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Igor Pejović

25. 01. 2014. 13:44 >> 15:49
7

ULJAREVIĆ SIGURNA

Nemoguć savez SNP-a, DF-a, Pozitivne i SDP-a

Značaj udruživanja SDP-a i Pozitivne Crne Gore na lokalnim izborima u Podgorici je u tome što se obije političke partije obraćaju istom biračkom tijelu, sa krajnjim ciljem da pobijede DPS. Ta koalicija će onemogućiti sukobe u kampanji i opoziciji dati podsticaj da bude koordinisanija nego ranije, ocijenila je direktor Centra za građansko obrazovanje (CGO) Daliborka Uljarević.

 

Ona je Portalu RTCG kazala da je značaj te koalicije “prije svega u smanjenju potencijalnog sukoba u kampanji na liniji SDP i Pozitivna Crne Gora”.

Govoreći o tome hoće li se SDP-u i Pozitivnoj pridružiti i Pravedna, ona je rekla da to zavisi od vise faktora.

“Od odluke Pravedne da li da ide na ove izbore ili ne, posebno imajući u vidu izrazito loš rezultat na Cetinju gdje su se skoro izmjerili, i spremnosti Pozitivne i SDP-a da se zarad šire koalicije odreknu nekog svog dijela u planiranom rezultatu. U tom kontekstu, vjerovatniji je scenario u kojem bi Pravedna podržala taj savez, a bez očekivanja mandata”, rekla je Uljarević.

Ona smatra i da realno nije moguć savez SNP-a i DF-a sa SDP-om i Pozitivnom.

“Mnoge ranije inicijative koje su bile u tim okvirima su pokazale da se opozicija samo iscrpljivala u razgovorima i javnim svađama koje su jačale DPS, a nju slabile. U ovom trenutku je jasno da imamo makar dvije kolone, jednu u kojoj je Pozitivna i SDP, i drugu u kojoj za sada samo teoretski svrstavamo SNP i DF, iako je neizvjesno da će oni zajednički nastupiti”, istakla je Uljarević.

Na pitanje hoće li DPS, nakon saveza SDP-a sa Pozitivnom kandidovati Miomira Mugošu za nosioca liste u Podgorici, Uljarević je rekla: “Zašto da ne? Međutim, neizvjesno je što će se s Mugošom desiti nakon izbora, nezavisno koji rezultat DPS postigne”.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније