Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 01. 2014. 08:32   >>  08:32

EK OCIJENILA

Uništavanje ostavki korak naprijed

Evropska komisija intenziviraće dijalog sa Crnom Gorom o reformi državne uprave, o čemu će biti riječi na prvom sastanku posebne radne grupe koji će biti održan 6. i 7. februara u Podgorici, najavio je portparol Delegacije Evropske unije (EU) u Crnoj Gori Dragan Mugoša.


On je Danu rekao da odluka crnogorske Vlade da se kovertirane ostavke unište predstavlja korak naprijed i da je EK sa pažnjom pratila to pitanje.

Prema riječima Mugoše, u Izvještaju o napretku Crne Gore za 2013. godinu Komisija je jasno naznačila da nedatirane ostavke jesu predmet zabrinutosti i da bi trebale da budu vraćene onima koji su ih potpisali.

"Crna Gora kao zemlja kandidat u pristupnim pregovorima mora da nastavi da daje prioritet jačanju državne uprave kako bi obezbijedila kapacitete za primjenu prava EU. Bavljenje depolitizacijom, povećanjem tarnsparentnosti i profesionalizacija službeničkog sistema su ključni elemnti ovog procesa", kazao je Mugoša.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније