Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

24. 01. 2014. 19:43 >> 19:43
3

SAOPŠTENJA, SAOPŠTENJA…

Luštica-današnja tema SNP-a i DF-a

Najnovija izjava funkcionera Demokratskog fronta Koče Pavlovića nema veze sa realnošću, i u potpunoj je suprotnosti sa svim što su njegove stranačke kolege posljednjih godina radili u Herceg Novom, ocijenio je poslanik Socijalističke narodne partije, Obrad Gojković.

Pavlović je ranije danas kazao da je SNP, glasajući sa Demokratskom partijom socijalista za sudije Ustavnog suda, Tužilački savjet i Ugovor o zakupu poluostrva Luštica na sjednici Skupštine 27. decembra, odbacila prethodno deklarisane opozicione principe.

Ugovor o zakupu Luštice ocijenio je sramotnim, zakup na 99 godina tobožnjim, navodeći da se radi o suštinskoj prodaji 520 hiljada kvadrata crnogorske obale na poluostrvu Luštica.

“To vrijedno parče zemlje je poklonjeno fantomskoj ofšor kompaniji Nord Star, koja je prije samo tri godine, od nepoznatog vlasnika, registrovana na Kanarskim ostrvima, sa osnivačkim kapitalom od 1,3 hiljade dolara”, tvrdi Pavlović.

On je rekao da je tim ugovorom Nord Staru dato pravo da, čim opštini Herceg Novi plati tri miliona eura, može tu zemlju založiti kao hipoteku za bankarski kredit.

“Na takav, u Evropi neviđeni način, SNP i DPS su de fakto prodali više od pola miliona kvadrata najatraktivnijeg priobalja nekom nepoznatom vlasniku, i to za svega 3,6 miliona, tačnije po cijeni od sedam eura/kvadrat/! A paušalna procjena je da 520 hiljada kvadrata obale, Nord Star može hipotekarno založiti za minimum 100-200 miliona eura”, istakao je Pavlović i kazao da zbog toga više ne treba računati sa SNP-om na poslu rušenja režima.

Gojković je, u reagovanju, naveo da je potpuno drugi osjećaj kada se donose bitne odluke, kada to neko radi iz vizure Podgorice, bilo da je iz vlasti ili iz opozicije, ili kada je neko iz Herceg Novog, a te se odluke tiču tog grada.

„U tom svjetlu je i najnovija izjava Pavlovića koja, prvo nema veze sa realnošću, i drugo - u potpunoj je suprotnosti sa svim onim što su predstavnici njegove partije, Pokreta za promjene i njegove sadašnje kolege iz DF-a, radili u Herceg Novom u zadnjih nekoliko godina“, kazao je Gojković.

On je rekao da je siguran da neodgovorna izjava Pavlovića neće narušiti povjerenje koje su koalicioni partneri izgradili između sebe na lokalnom nivou, vršeći vlast u posljednjih šest godina.

„Kada je u pitanju projekat North Star, Skupština Crne Gore se izjasnila 2009. godine u momentu kada su već bile propale sve privatizacije turističkih kapaciteta u ovom gradu“, tvrdi Gojković.

Ono oko čega postoji konsenzus svih političkih subjekata u Herceg Novom, kaže, je neophodnost izgradnje hotela, što je predviđeno projektom čiji je predlog ugovora Vlada predložila Skupštini.

„Osim dijela novčanih sredstava koje je opština Herceg Novi već dobila, vrlo je važno reći da postoji i dugovanje države u značajnom iznosu prema opštini Herceg Novi na ime određenih građevinskih dozvola“, rekao je Gojković.

Taj novac je, kako je naveo, predviđen za ulaganje u lokalnu komunalnu infrastrukturu, i vrlo je bitan za standard građana Herceg Novog.

„Rukovodeći se tim činjenicama, odnosno uplaćenim novčanim sredstvima, zatim dugovanjima države prema Opštini, neophodonošću izgradnje hotelskih kapaciteta, i na kraju, možda i najvažnije, perspektivom razvoja jednog ogromnog turističkog potencijala – poluostrva Luštice, sasvim su dovoljni argument da se podrži jedna takva odluka“, kazao je Gojković.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније