Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

23. 01. 2014. 18:00 >> 19:46

SKUPŠTINSKI KOLEGIJUM

Završili Zakon o izboru odbornika i poslanika

Kolegijum predsjednika Skupštine završio je rad na Zakonu o izboru odbornika i poslanika, a ostalo je još da do naredne sjednice u ponedjeljak, budu normirane završne odredbe tog akta, kazao je poslanik Pozitivne, Mladen Bojanić.

On je, nakon sjednice Kolegijuma, rekao da će ostati amandmani Bošnjačke stranke, Socijalističke narodne partije, zajednički amandman Pozitivne i Socijaldemokratske partije.

“Što se tiče Pozitivne, mi smo otvoreni na Kolegijumu i ne uslovljavamo usvajanje zakona time da li će proći naši amandmani ili ne”, rekao je Bojanić agenciji MINA.

Kako je kazao, u ponedjeljak će biti nastavljen rad Kolegijuma sa Zakonom o biračkim spiskovima, navodeći da će taj akt raditi u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova.

Prema riječima Bojanića, ministar unutrašnjih poslova, Raško Konjević, koji je danas prisustvovao sjednici, ponovio je da u tom resoru ne mogu da garantuju primjenu odrebi Zakona koje se tiču baze podataka i identifikacije birača u roku kraćem od godine.

“Ostalo je još da u roku od 24 sata stranački vidimo da li je taj rok prihvatljiv. Ne vidim neki veliki prostor da tu nešto možemo da mijenjamo”, naveo je on.

Bojanić je kazao da će na narednim lokalnim izborima biti primjenjene ostale norme Zakona o biračkim spiskovima, i da njih neće uslovljavati odredbama koje se tiču biračkih spiskova i identifikacije birača.

“Povjerenje u izborni proces će ostati na nižem nivou nego što bi bilo da smo kompletan sistem sproveli do kraja i da smo na narednim izborima imali sve zakone usaglašene, ali u ovom momentu se ne može bolje”, zaključio je Bojanić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније