Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

22. 01. 2014. 11:10 >> 11:10
2

POZITIVNA TRAŽI

Spuž da opet bude Mjesna zajednica

Pozitivna Crna Gora insistiraće na formiranju Mjesne zajednice Spuž, kako bi se mještanima te varoši olakšao pristup u ostvarivanju prava.

 


"Prigradsko naselje Spuž ima 3.000 stanovnika, a nema svoju mjesnu kancelariju što je veliki prospust lokalnih vlasti. Pozitivna Crna Gora smatra da bi kroz mjesnu zajednicu stanovnici ovog dijela opštine Danilovgrad lakše ostvarivali svoja prava, rješavali lokalne probleme artikulišući svoj glas i zahtjeve kroz ovaj vid organizovanja", navodi se u saopštenju koordinatora Opštinskog odbora Pozitivne CG Danilovgrad Milivoja Lakića.

Na teritoriji Opštine Danilovgrad, podsjeća Lakić, u evidenciji postoji 11 mjesnih zajednica, "a MZ Spuž zajedno sa MZ Kosić je nedavno ukinuta iz nepoznatih razloga i voljom vladajuće klase u ovom gradu".

"Spuž ima istoriju kojom ne mogu da se pohvale ni neki veći gradovi, a sa svojih više od 3.000 stanovinka nekada je bio i opština.
Zato će Pozitivna Crna Gora sa ostalim političkim subjektima i pojedicima insistirati na ispravljanju ove nepravde i formiranju kancelarije MZ kako bi se građanima Spuža omogućio lakši pristup za ostvarivanje svojih prava", poručio je Lakić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније