Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

16. 01. 2014. 19:05 >> 19:05

DPS

Ulcinj da bude grad jednakih šansi

Ulcinj treba da bude grad jednakih šansi a Demokratska partija socijalista će to obezbijediti kroz različite servise i ustanove, čiji cilj treba da bude smanjenje socijalne isključivosti, stvaranje boljih uslova za osobe sa invaliditetom i njihovo uključivanje u sve segmente gradskog života, poručeno je iz Opštinskog odbora DPS-a tog grada.

„Nalazimo se pred veoma važnim izborima. Imamo šansu da Ulcinj učinimo ljepšim gradom i da svima omogućimo veći kvalitet života. Ovi izbori mogu definisati budućnost našeg grada. DPS nudi najbolji program, najbolja rješenja i najbolje stručnjake“, piše u saopštenju stranke.

Kako se navodi, vizija DPS-a je da Ulcinj bude grad u koji se dolazi i iz koga mladi ne odlaze, grad koji će ići naprijed u svim sferama društvenog zivota.

Cilj programa je, dodali su, zaštita interesa građana, jačanje društvenog i ekonomskog povjerenja, obezbjeđivanje uslova za višu stopu privrednog rasta.

„Ulcinj mora biti uzor svima. Naši prirodni resursi su nam na dohvat ruke, zato sada imamo šansu da ih iskoristimo kao što su to radile opštine Bar, Budva, Tivat, Kotor. Isti stepen razvoja možemo postići i mi u Ulcinju, uz planirane projekte i valorizaciju ljudskih i prirodnih resursa“, kazali su iz DPS-a.

Oni su naveli da je prioritet zapošljavanje tako što će kreirati nova radna mjesta.

„Razvićemo turizam sa akcentom na elitni turizam i zdravstveni turizam. Iskoristićemo kompletno područje Ulcinja za izgradnju hotela visokih kategorija, ali prije toga treba uspostaviti funkcionalnu infrastrukturu i tako stvoriti ambijent za strane investiture, a sve ovo kroz saradnju sa resornim ministarstvima“, piše u saopštenju DPS-a.

DPS će, piše u saopštenju, razviti poljoprivredu i stočarstvo Ulcinja kroz ulaganja u projekte poput sadnje maslina, loze i citrusa, koji su strateške poljoprivredne kulture u procesu pristupanja EU, kroz izgradnju sabirnog centra za otkup, pripremu i sortiranje kvalitetnih plodova za široko tržište i preradu tržišnih viškova u odgovarajućim pogonima u koje treba investirati.

Oni smatraju da Ulcinj treba da bude grad jednakih šansi za sve što će, kako su kazali, obezbijediti kroz različite servise i ustanove, čiji cilj treba da bude smanjenje socijalne isključivosti, stvaranje boljih uslova za osobe sa invaliditetom i njihovo uključivanje u sve segmente gradskog života.

„Osim zapošljavanja mladih, radićemo i na obezbjeđivanju boljih uslova za obrazovanje djece i mladih, kao i za kvalitenije iskorišćavanje njihovog slobodnog vremena, kroz razvoj i podršku kulturnih i sportskih projekata“, najavili su iz DPS.

Navdeno će, kako su najavili, biti uvršteno u Strateški plan razvoja grada, koji u Ulcinju nikada nije urađen.

Kako su ocijenili, DPS je partija sa najboljim izbornim programom i najstručnijim ljudima, „koji ovaj grad mogu da dovedu do nivoa najrazvijenijih gradova u Crnoj Gori. Garantujemo da ćemo ciljeve koje smo postavili našim programom realizovati“.

„Samo mi zajedno sa vama možemo postići ciljeve koje smo postavili. Zajedno možemo izgraditi društvo vrijedno poštovanja“, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније