Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

13. 01. 2014. 13:45 >> 13:46

OD REFERENDUMA

Popović: Patriotizam nam kopni

Liberalna partija ne želi da barjači crnogorstvom, ali ni da se stalno podilazi dijelu crnogorske opozicije, kazao je Andrija Popović, predsjednik ove partije.

On je podsjetio na prijedlog liberala da se državna himna intonira na početku novog saziva Skupštine, kao i prilikom prve sjednice jesenjeg i proljećnog zasijadanja u Skupštini Prijestonice Cetinja.

Ovaj prijedlog je tri puta bio u skupštinskoj proceduri i pored potrebne poslaničke većine, dva puta, raznim poslovničkim vratolomijama je zaustavljen, rekao je Popović kotorskom Skala radiju.

To je i predmet dužih polemika predsjednika Skupštne Crne Gore Ranka Krivokapića i Andrije Popovića koji je kazao da je jedini motiv Liberalne partije da se pažnja posveti afirmaciji identitetskih i drugih nacionalnih vrijednosti koje predstavljaju kamen temeljac crnogorskih nacionalnih interesa.

Kao da se stidimo državne himne i simbola umjesto da se ponosimo, kao i u svim državama svijeta, kazao je Popović.

Dio opozicije crnogorsku himnu “Oj svijetla majska zoro” ne smatra svojom, kao ni grb i zastavu Crne Gore, a naša himna se jedino još može čuti na sportskim borilištima, za Dan nezavisnosti 21. maja i na Dan državnosti 13. jula.

Program nacionalnog javnog servisa kao u svim zemljama svijeta bi morao počinjati državnom himnom, ali mi stalno bježimo od toga da bi smo na neki način podišli dijelu opozicije, zašto nema razloga, mišljenja je Popović.

Crnogorski nazovi patriotizam od 2006. godine, od obnove državnosti, stalno kopni.

Na pitanje Skala radija koliko je stabilna koalicija u Kotoru koju čine DPS, SDP, Liberalna partija i Hrvatska građanska inicijativa, Popović je odgovorio da je lokalna koaliciona vlast stabilna što je potvrđeno i na posljednjoj sjednici lokalnog parlamenta na kojoj je usvojen Budžet opštine Kotor za 2014. godinu.

To je praktično jedini godišnji opštinski akt koji može srušiti koalicionu vlast, a ovom prilikom su svi konstituenti lokalne vlasti podržali Budžet i nema nikakvog nagovještaja da bi se ona ugroziti u Kotoru, zaključio je Popović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније