Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

13. 01. 2014. 08:42   >>  08:42 1

TARZAN MILOŠEVIĆ

’Otvaranje predreferendumskih podjela’

Insistiranjem socijaldemokrata i još nekih partija na formiranju "državotvornog bloka", osam godina nakon obnovljene nezavisnosti, otvaraju se predreferendumske podjele koje se, kao društvo u cjelini, Crna Gora trudi da prevaziđe do kraja, smatra politički direktor Demokratske partije socijalista Tarzan Milošević.

„Svima je jasno da do obnove crnogorske nezavisnosti ne bismo došli da na čelo upravo državotvornog bloka nije stala Demokratska partija socijalista. To je najvjerniji i najsvetiji cilj koji smo ostvarili tokom svih ovih godina. Ipak, insistiranjem na nazivu "državotvorni blok" osam godina nakon obnovljene nezavisnosti se otvaraju predreferendumske podjele koje se, kao društvo u cjelini, trudimo da prevaziđemo do kraja. Često je upravo nama u javnosti pogrešno prigovarano da produbljujemo i održavamo te podjele, što svakako nije tačno“, kazao je Milošević za Dnevne novine.

Konstatno neslaganje SDP-a sa politikom i potezima koje sprovodi DPS, za Miloševića nije ništa čudno. Čak ni pozivi za "neku novu Crnu Goru", bez DPS-a.

„Sa SDP-om već 15 godina dijelimo vlast, pa samim tim i odgovornost pred građanima koji nam toliko dugo ukazuju povjerenje. Mi smo veoma svjesni ogromne odgovornosti koju ima DPS, kao najsnažnija partija na crnogorskoj političkoj sceni, pa ne treba očekivati od nas da povučemo bilo kakav neracionalan i nepromišljen potez, koji bi ugrozio sprovođenje političkog programa koji smo ponudili građanima. Kao i tokom svih prethodnih godina, spremno dočekujemo svaku odluku ostalih političkih partija, bilo da su naši dugogodišnji partneri u vlasti, bilo da su iz opozicionih redova“, precizira politički direktor DPS-a.

Na pitanje da li se planira proširenje koalicije sa SNP-om, Milošević navodi da je DPS "stranka sa najvećim koalicionim kapacitetom na crnogorskoj političkoj sceni".

„Ono što nas veže sa koalicionim partnerima su temeljne vrijednosti, jačanje crnogorske državnosti, evropske i evroatlantske integracije, poboljšanje uslova života svih građana Crne Gore. Sve partije koj ove ciljeve imaju zacrtane u svojim programima, dobrodošle su da sa nama podijele teret odgovornsoti i daju svoj puni doprinos u dostizanju ovih rezultata“, zaključio je politički direktor DPS-a.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније