Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

31. 08. 2022. 08:00 >> 10:33
4

VUČINIĆ

Prihvatiti poziv DF-a o tehničkoj Vladi

Predsjednik Radničke partije Maksim Vučinić ne sumnja da će pobjednici izbora 30. avgusta 2020. prihvatiti poziv DF-a i formirati tehničku Vladu koja bi pripremila državu za naredne izbore.

Podsjećamo, predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić poručio je juče da je potrebno formirati tehničku vladu koja bi pripremila izbore. Poziv za dogovor uputio je parlamentarnoj većini od 30. avgusta 2020. 

"U složenoj političkoj situaciji u kojoj se Crna Gora nalazi, smatramo da je dogovor parlamentarne većine koja je pobijedila na izborima 30. avgusta prije svega imperativ, i moralna obaveza svih nas koji smo te večeri nakon izbora izašli pred građane i obećali im promjene i odlučnu borbu protiv kriminala i korupcije čije je oličenje Demokratska partija socijalista", kazao je Vučinić.

U Radničkoj partiji ne sumnjaju da će poziv DF-a biti prihvaćen.

"Političke partije koje su odabrane da predstavljaju narod prije dvije godine, ne sumnjamo da će pokazati političku ozbiljnost, prihvatiti poziv DF-a da svi zajedno sjednemo za stolom 2. septembra, i dogovorom postignemo prelazno rješenje o tehničkoj Vladi koja bi uz odlučnu borbu protiv kriminala i korupcije jačala demokratske kapacitete i pripremila državu za naredne izbore, kazao je Vučinić.

Građani su, dodaje, tražili promjene.

"Tražili su da DPS zauvijek ode u prošlost i da odgovorni budu kažnjeni za svaki nelegalno stečeni i od građana oduzeti euro, za nepotizam i korupciju, za uništenu vjeru i nadu naše omladine da će u Crnoj Gori moći da grade svoju budućnost", kazao je Vučinić.

On dodaje da prije svega glasačima koji su im ukazali povjerenje prije dvije godine duguju da pobjednici izbora 30. avgusta 2020. formiraju Vladu.

"Prije svega našim glasačima koji su nam ukazali povjerenje prije dvije godine, povjeravajući nam breme svoje budućnosti, dugujemo da kao ljudi koji u Skupštini odlučuju o bitnim državnim pitanjima, ostavimo po strani sujetu, lične nesuglasice i vođeni demokratskim principima kao svugdje u Evropi formiramo Vladu od pobjednika na izborima od 30. avgusta. Ne smijemo dozvoliti da partija koja je urušila sistem, degradirala institucije, kazao je Vučinić.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније