Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

09. 01. 2014. 12:25   >>  12:31 20

SUHIH OCIJENIO

Dobro je za DPS ako ne kandiduju Mugošu

Socijaldemokratska partija (SDP) otvorena je za razgovore i eventualnu postizbornu saradnju sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), ako nosilac te stranke na proljećnim izborima u Podgorici ne bude aktuelni gradonačelnik Miomir Mugoša.

 

To je Portalu RTCG saopštio šef kluba odbornika SDP-a u Skupštini Glavnog grada Đorđe Suhih, koji je kazao da njegova partija podržava ideju DPS-a da kandiduje nekog drugog za nosioca lista na izborima u Podgorici.

Mediji su ranije objavili da je aktuelni ministar prosvjete i sporta Slavoljub Stijepović najozbiljniji kandidat DPS-a za nosioca liste na predstojećim izborima. Kao kandidati su pominjani i Vladan Vučelić, te funkcionerka DPS-a Daliborka Pejović.

„Dobro je za DPS ako kandiduju nekog drugog za gradonačelnika. Valjda kao velika partija imaju ljudi za to. A i jedan od glavnih demokratskih principa je korišćenje dva mandata. Ne mora to da bude zakonska obaveza, ali je to princip u demokratiji“, kazao je Suhih za Portal RTCG.

Navodeći da podržava ideju DPS-a da kandiduje nekog drugog, jer je siguran da „imaju drugog kadra“, Suhih je kazao da je svaka priča o eventualnoj koaliciji sa DPS-om nakon izbora, u slučaju ostanka Mugoše, bespredmetna.

„U protivnom, ostajemo otvoreni za saradnju i dogovor. Ali, ne želimo ništa da prejudiciramo prije izbora. Sigurno je da neće biti priče sa DPS-om ako Mugoša bude kandidat“, rekao je Suhih.

On je kazao i da SDP ima ljude koji bi mogli da odgovore poziciji gradonačelnika.

„Kao manja partija, sa manjim brojem odbornika, ne bismo se istrčavali sa tim da u startu predlažemo nekog za gradonačelnika, ali ako dođe do toga da smo u poziciji da predlažemo, imali bi koga“, kazao je Suhih.

On, međutim, nije mogao da kaže ko bi ispred SDP-a bio nosilac liste na podgoričkim izborima, navodeći kako Vujica Lazović „sasvim dobro odigrao ulogu nosioca liste na prethodnim izborima“.

„I on ima tu političku težinu. Da li će opet biti nosilac liste, odlučiće organi partije, ali i od njega to zavisi“, kazao je Suhih.

 

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније