Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

09. 01. 2014. 08:41 >> 08:41

PG IZBORI

Bečić: Bolje je u više kolona

Pobjednički model za izbore u Podgorici je nastup opozicije u više kolona, jer se tako ne bi rasipali glasovi.

 


"Pobjednički model za izbore u Podgorici je nastup opozicije u više kolona, jer tako ne bi rasipali glasove i zbunjivali birače, uz dogovor o međusobnom nenapadanju", rekao je za “Blic Crna Gora” Aleksa Bečić, odbornik SNP u podgoričkoj skupštini.

Uz podsjećanje da je opozicija na posljednjim parlamentarnim izborima u Podgorici uzela oko 5.500 glasova više od vladajuće koalicije, odnosno da je u prednosti, Bečić je ocijenio da sve “progresivne snage” što prije moraju postići jasan dogovor.

"Najvažnije je da se napravi dogovor o tome kako doći do uspjeha, uz podsjećanje da je međusobno uvažavanje i poštovanje u pravcu ostvarenja zajedničkog cilja neophodan kriterijum", rekao je Bečić.

Taj dogovor, kako je objasnio, ne mora da znači koalicioni aranžman ili objedinjavanja užeg ili šireg formata. 

"Na osnovu analize brojki od 2010. godine, vidi se da je opozicija i u Podgorici postizala mnogo bolje rezultate kada je nastupala u više programskih kolona i jasno definisanih lista. Na taj način se motiviše znatno veći broj birača da izađe, imaju jasniju ponudu, partije se mnogo više angažuju, a konkurentima se onemogućava da antikampanju baziraju na programskih razlikama koje postoje u koalicijama. S druge strane, ukoliko se postigne dogovor o međusobnom uvažavanju na više stepenu nego do sada, o međusobnom nenapadanju, nećemo rasipati energiju na prepucavnja koja ne vode do smjene vlasti, već borbi za opoziciono biračko tijelo", kazao je Bečić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније