Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

06. 01. 2014. 09:12 >> 09:12

AMERIČKA AMBASADORKA

Uspjeh u pregovorima zahtijeva slobodne medije

Uspjeh u pregovorima sa Evropskom unijom EU o poglavljima 23 i 24 zahtijeva i slobodne medije, koji objektivno istražuju navode o nezakonitim radnjama, istakla je ambasadorka SAD u Crnoj Gori Su Kej Braun.

Američka ambasadorka je u razgovoru za Dan ukazala da organizovani kriminal i korupcija ugrožavaju razvoj i da mogu stvoriti mnoge druge probleme u zemlji, kao što su postojanje neobrazovane, nekompetentne radne snage i apatičnih građana koji se osjećaju bespomoćnim da mijenjaju stvari oko sebe.

„Otvaranje poglavlja 23 i 24 važan je korak u nastojanjima Crne Gore da se transformiše na putu pridruživanja porodici demokratskih društava koja čine Evropsku uniju. Poglavlja 23 i 24 obezbjeđuju odličan okvir za aktivnosti Vlade Crne Gore u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, ali ispunjavanje obaveza iz poglavlja 23 i 24 nije jedini način na koji Crna Gora može da se bori protiv tih problem“, rekla je Su Kej Braun.

Prema njenom mišljenju, članstvo u EU je važan cilj Crne Gore ali suzbijanje organizovanog kriminala i korupcije suštinski je važno i samo po sebi, te da uspjeh na tom polju zahtijeva i slobodne medije, koji objektivno istražuju navode o nezakonitim radnjama.

„Ali, on zahtijeva i građane koji odbijaju da prihvate koruptivne aktivnosti ili da učestvuju u njima, bilo da se one dešavaju na njihovom radnom mjestu, na tržištu, odnosno u biznisu, ili, na primjer, u školi njihove djece“, konstatovala je Su Kej Braun.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније