Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

06. 01. 2014. 09:00 >> 09:00
5

MIODRAG LEKIĆ

Objasnite šta je državotvorni blok

"Da bi Demokratski front ušao u državotvorni blok, neko mora javno objasniti što se pod tim pojmom podrazumijeva, a dok se to ne učini, ideja državotvornog bloka ličiće na novo prodavanje magle na političkoj sceni u Crnoj Gori", kazao je za Vijesti lider DF-a Miodrag Lekić.

Lekić je tako odgovorio na pitanje kako doživljava učestale poruke lidera Sosijaldemokratske partije Ranka Krivokapića o neophodnosti formiranja državotvornog bloka koji bi se zalagao za državu socijalne pravde i za vladavinu prava.

Na opasku novinara da Krivokapić nije pominjao da bi u taj blok uključio i DF, Lekić je kazao:

„Lider SDP-a je javnosti posljednjih mjeseci poručivao mnogo toga. Između ostaloga, da sa svojom partijom želi da odlučno doprinese dekriminalizaciji crnogorske države. Pri tom je ukazivao na neke i konkretne i veoma teške korupcionaške radnje u izvođenju konkretnih osoba iz Demokratske partije socijalista, dakle, njihovog koalicionog partnera. Zaista je impresionirajuće kako je državni tužilac hrabro i stručno oćutao javne, konkretne navode predsjednika Skupštine o kriminalu u KAP-u, finansijskim bahanalijama u upravljanju budžetom, o svjesno štetnim ugovorima po državu, o novim racionalnim zaduživanjima i tako dalje. Ništa manje ne impresionrira sposobnost SDP-a i DPS-a da nakon svega izrečenog nastave koalicionu saradnju. Očigledno, u pitanju je ogroman strah od napuštanja vlasti pa i po cijenu uzajamnog ponižavanja, u pitanju je, na žalost, i nivo političkog života na zaista najnižem nivou.“

Lekić je dodao da „zaista teško može da komenrtariše bilo što u vezi tzv. državotvornog bloka, iz prostog razloga što još niko nije javno objasnio što se podrazumijeva pod tim pojmom“.

„Dok to neko javno i ozbiljno ne objasni, sve liči na neku novu prodaju magle na crnogorskoj sceni“, kazao je Lekić.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније