Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

05. 01. 2014. 08:02 >> 08:37
10

GUBERINIĆ SMATRA

Đukanović ne može bez Srba

Narodna stranka nedavni poziv premijera Mila Đukanovića, političkim predstavnicima Srba, da uđu u vladu smatra veoma ozbiljnim, i to iz najmanje dva razloga, saopštio je predsjednik Izvršnog odbora NS-a Slaviša Guberinić.

 

''Prvi razlog je to što se, po prvi put, sa najvišeg mjesta u vlasti priznaje da Srbi u Crnoj Gori nemaju adekvatan tretman, srazmjerno procentualnom učešću u ukupnom stanovništvu. Drugi je razlog to što se prvi put sa najviše adrese konstatuje istina, da bez minimuma jedinstva među većinskim pravoslavnim stanovništvom u Crnoj Gori, ma kako se on izjašnjavao, neće biti većih pomaka u pogledu političke i ekonomske stabilnosti u društvu, a samim tim i nacionalnog pomirenja koje je toliko neophodno Crnoj Gori'' kaže Guberinić za Dan.

On je saopštio da NS tek treba da izabere nove sazive u većini opštinskih odbora, koji će predsjedništvu predložiti odluku o načinu na koji će ta partija izaći na lokalne izbore.

 

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније