Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

19. 07. 2022. 14:03 >> 14:01
3

CGO

Abazović ruši Krivokapićev rekord, 325 predloga za prijem u državljanstvo CG

U periodu od 28. aprila do 1. jula premijer Dritan Abazović dostavio je Ministarstvu unutrašnjih poslova ukupno 325 prijedloga za prijem u crnogorsko državljanstvo u skladu sa Programom ekonomskog državljanstva, saopštio je Centar za građansko obrazovanje (CGO).

Predlozi se, kako su dodali iz CGO, odnose na 104 aplikanta i 221 člana njihovih porodica.

"Kako se navodi u dokumentu MUP-a, a što je i CGO ranije objavio i pozdravio, posljednjih nekoliko mjeseci nije dodijeljeno nijedno ekonomsko državljanstvo. Ipak, broj prijedloga upućuje na drugačiji zaključak, jer će isti rezultirati i novim prilivom ‘počasnih’ državljana", navode iz CGO-a.

Opredjeljenje Vlade da ne ukine program, već ga olakšava i aktivno sprovodi nove prijedloga za prijem, kako dodaju iz CGO-a, suprotno je evropskoj agendi i direktno je ignorisanje brojnih upozorenja zvaničnika EU, među kojima su i posljednja od Žozepa Borelja i Olivera Varheljia.

Iz te NVO podsjećaju da je Vlada Zdravka Krivokapića za vrijeme cijelog svog mandata, od 4. decembra 2020. do 27. aprila 2022, dodijelila rekordnih 319 "počasnih" državljanstava, a Vlada Dritana Abazovića je na putu da taj rekord sruši za nekoliko mjeseci.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније