Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

31. 12. 2013. 10:28 >> 10:43
9

VLAST I OPOZICIJA

I Djeda Mraza bi o jadu zabavili

Kad bi Djeda Mraz zaista postojao, za novogodišnje praznike imao bi pune ruke posla da bi podijelio novogodišnje poklone, koje bi poslanici iz opozicije i vlasti poslali jedni drugima u susret novom ljetu.

 

Tako bi Djeda Mraz, po želji poslaničkog kluba DPS-a, morao pronaći dobru mehaničarsku radnju, kako bi kompletnu opoziciju odveo na remont, dok bi, po želji Pozitivne, morao i do Prijestonice ne bi li s Cetinja poslanicima DPS-a upakovao i donio čokoladu „Rajku“.

Da bi ispunio želju klubu poslanika SDP-a, Djeda Mraz bi morao imati mađionarske sposobnosti kako bi im u novogodišnjoj noći donio novog koalicionog partnera, dok bi, kad je riječ o poslanicima Demokratskog fronta, odmarao do Božića jer oni ne vole da poklanjaju za Novu godinu, pošto je tu praksu uveo drug Tito.

Vuković bi po Djeda Mrazu opoziciju poslao na remont

Na pitanje Portala RTCG koji bi poklon kolegama iz opozicije poslao za Novu godinu, poslanik DPS-a Miodrag Vuković kazao je da bi im u novogodišnjoj čestitki napisao želju da u 2014.godini „postanu opozicija po standardima demokratskih zemalja, te ozbiljna alternativa i politički subjekat na političkoj sceni“.

„Da možemo da razgovaramo, da ne pokušavamo da se konfrontiramo“, kazao je Vuković.

Navodeći kako smatra da, osim izuzetaka, Crna Gora nema ozbiljnu političku alternativu, Vuković bi odriješio kesu za dobar „remont opozicije“.

„Pa bih im platio kod nekog dobrog majstora remont. I programski i kadrovski, da bi Crna Gora naredne godine ušla s ozbiljnijom političkom alternativom. Dakle, sve to upakovano lijepo, s crvenom, ili mašnom u boji koju bi oni izabrali. Poklon, dakle, prva servisna stanica u kojoj rade građani koji su rekli već toliko puta: 'Ne valjate', pa da pitaju građane šta ne valja, pa ih uporno neće“, rekao je Vuković.

Abazović DPS-u šalje čokoladu "Rajku" sa Cetinja

Funkcioner SDP-a Džavid Šabović poželio je nešto zahtjevniji poklon od Djeda Mraza.

„Ja bih, zapravo, nama u SDP-u poželio da promijenimo koalicionog partnera. Ja bi to volio za moju partiju i za mene. Volio bih da se opozicija promijeni i da ne bude obična opozicija, već da bude sa mnom dio jedne nove, moderne, prave demokratski izabrane vlasti. No, kako mi se čini, ako nastave kao ovo što rade, dočekaće penziju“, rekao je Šabović Portalu RTCG.

I dok bi Dritan Abazović iz Pozitivne kolegama u DPS-u po Djeda Mrazu poslao čokoladu ''Rajku'' sa Cetinja, ne bi li zasladili početak 2014., Slaven Radunović iz Demokratskog fronta (DF) bi poklone čuvao za Božić.

„Prvo, pokloni se daju za Božić, a poklone za Novu godinu nam je uveo drug Tito. Ali je to vrijeme prošlo, pa možemo da se vratimo tradicionalnim praznicima. Poželio bih kolegama iz vlasti malo više dostojanstva i malo više da prate svoju savjest, a manje potrebe Mila Đukanovića i njemu najbližih prijatelja i rođaka“, kazao je Radunović.

Igor Pejović

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније