Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

31. 12. 2013. 08:05 >> 10:14
5

VUJANOVIĆ O 2014.

Intenzivnije propagirati članstvo u NATO

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović rekao je da godinu pred nama vidi kao godinu šanse ekonomskog razvoja, čiji efekti zavise isključivo od nas.

 

On je podsjetio da su već u toku "važne i vrijedne investicije na Primorju koje bi morale da značajno podignu nivo turističke ponude Crne Gore i obezbijede brojna radna mjesta".

Predsjednik je u intervjuu Pobjedi podsjetio na velike investicije, poput Porto Montenegra, Luštice Development u Tivtu, te investiciji u Kumboru, navodeí kako će naredne godine početi izgradnja velikog turističkog kompleksa na Kraljičinoj plaži.

"Na proljeće bi trebalo da počne izgradnja kapitalno važnog autoputa Podgorica-Mateševo, a tokom godine drugog bloka Termoelektrane u Pljevljima“, istakao je Vujanović.

Komentarišući to što se u javnosti često čuje da je Tužilaštvo najslabija karika u pravosuđu i kakvo je njegovo mišljenje, Vujanović je rekao da je odgovornost tužioca posebna, a u sadašnjoj organizaciji dobila je na svom značaju. 

„Siguran sam da smo se opredijelili za najbolji model pozicije tužioca u krivičnom postupku i da će vrijeme potvrđivati ispravnost reforme tužilaštva“, rekao je Vujanović. 

Smatra i kako je neophodno intenzivirati i konkretizovati kampanja za članstvo u NATO savez. 

„Moraju se detaljno objasniti ekonomski, politički i bezbjednosni benefiti i punom i pravom informacijom osigurati većinska podrška javnog mnjenja. Izrazito ubjedljiva parlamentarna podrška ne obezbjeđuje većinsku podršku javnog mnjenja. Čudno i teško objašnjivo. To obavezuje na intenzivnu i zajedničku kampanju koja mora biti interes svih koji su za NATO integraciju", rekao je Vujanović.

On je kazao kako "ova integracija ne smije biti vrijednost ni vlasti, ni opozicije, ni bilo koje pojedinačne partije, već države i društva u cjelini".

"Od nje će svi imati benefite i ona će biti novi i snažan podsticaj evropskih integracija. Moramo iskoristiti dosadašnja dostignuća u postizanju standarda NATO-a i očigledno otvorena vrata ove integracije“, rekao je Vujanović.

Na pitanje da li je moguć savez DPS-a sa srpskim strankama koje poštuju Crnu Goru, što je bio poziv premijera Mila Đukanovića, Vujanović je podsjetio da je bio predsjednik Vlade u koaliciji „Da živimo bolje“ u kojoj je bila i Narodna stranka, tei da je uvijek govorio da je ta koalicija funkcionisala skladno i efikasno.

„Taj period doživljavam vremenom u kome nije bilo ozbiljnog prigovora da ne postoje adekvatni uslovi za punu zaštitu interesa Srba u Crnoj Gori“, rekao je Vujanović.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније