Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 12. 2013. 18:13 >> 18:13
2

PRIMORANI NA BOJKOT

SDP insistira na zakonitosti

Odbornici Socijaldemokratske partije SDP-a je na sastanku održanom 29.12.2013. godine donio odluku da neće prisustvovati posljednjoj sjednici Skupštine opštine Bijelo Polje u 2013. godini.

Kažu da su na takvu odluku bili primorani, a razloga je nekoliko i svi se svode na, kako kažu u SDP-u poštovanje programa i odluka koje je donijela Skupština opštine.

"Insistiranje na zakonitosti i pravdi kao temelju države je glavna programska odrednica SDP-a i oko toga nikada nećemo praviti političke kompromise. Za nas će zakon, Statut, Poslovnik i odluke parlamenta uvijek biti ispred političke volje bilo koje partije ili volje pojedinca. U tom smislu Klub odbornika SDP ne želi da svojim prisustvom da puni legitimitet takvom radu Skupštine", poručuju iz SDP-a.

Navode i sa smisao njihovog postupka nije da najvažniji akti o kojima će biti raspravljano na sjednici ne budu izglasani.

"Naprotiv, poznavajući političku scenu i odnose snaga u parlamentu, sigurni smo da će svi predloženi akti biti usvojeni. SDP, kao konstituent vlasti, nije i ne može biti opozicija, ali će uvijek biti za poštovanja pravila i procedura. Na to nas obavezuje sve veća podrška građana koju dobijamo svakodnodnevno", poručuju iz SDP-a.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније