Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

26. 02. 2013. 10:47 >> 10:42

IZBORNE TEME

Kaluđerović: Birački spiskovi neregularni

Vlast nije ponudila ozbiljan odgovor u vezi razlike između broja punoljetnih građana na popisu stanovništva i broja upisanih u evidenciju birača. Zato je izvjesno da će i predstojeći lokalni i predsjednički izbori biti realizovani po biračkim spiskovima koji su daleko od urednih i regularnih, ocijenio je poslanik Socijalističke narodne partije Velizar Kaluđerović.

„Brojne nereguranosti u biračkom spisku su posljedica činjenja, odnosno, nečinjenja DPS-a, motivisanog njihovim namjerom da i kroz takav neregularni birački spisak ostvaruju prevlast na izborima. Više puta do sada smo pozvali vlast da ponudi odgovor na činjenicu da je popisom u 2011. utvrđeno da ima 474 hiljade punoljetnih građana, a da istovremeno birački spisak iz tog perioda ima oko 35 hiljada birača više od broja punoljetnih“, kazao je Kaluđerović listu Dan.

U ovom trenutku ne postoji realna opcija da može brzo doći do ustavnih promjena koje zahtijeva Evropska komisija, rekao je Kaluđerović, konstatujući da vladajućoj većini više odgovara da "fingira spremnost da do očekivanih promjena dođe".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније