Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

18. 04. 2022. 13:44 >> 13:45

"ZELENILO" DUŽNO DA IH UKLONI

SNP: Posao uklanjanja stabala sa Gorice dobila privatna firma

"Kako je moguće da preduzeće „Zelenilo“, čiji je osnivač Glavni grad Podgorica, nije nadležno za uklanjanje opožarenih stabala koja su stradala u velikoj vatrenoj stihiji na brdu Gorica prošlog ljeta, već je ovaj posao povjeren privatnoj firmi „Irmark company“", pita u saopštenju za medije Odbor SNP-a Glavnog grada podgoričku Gradsku upravu

Kako navode u saopštenju, "prema onome što piše na zvaničnoj Fejsbuk stranici „Zelenila“, osnovna djelatnost ovog privrednog društva je „održavanje, čuvanje i zaštita javnih zelenih površina, drvoreda, zelenih površina stambenih blokova, park šuma, travnjaka i žardinjera, na teritoriji Glavnog grada. Održavanje podrazumijeva njegu i obnovu biljnog materijala, održavanje staza i rekvizita, održavanje čistoće, mjere zaštite od požara, elementarnih nepogoda, biljnih štetočina i bolesti“.

Prema njihovim tvrdnjama, imajući u vidu navedeno, „Zelenilo“ je dužno da ukloni oštećena stabla jer je u njegovoj nadležnosti održavanje, upravljanje i unapređenje zelenih površina.

"To se jasno vidi iz spiska poslova i aktivnosti ovog privrednog društva, pa se s pravom postavlja pitanje zašto su građani Podgorice primorani da za ovaj posao plaćaju privatnu firmu", kaže se u saopštenju.

Oni dodaju da će  "firma „Irmark“  svoje usluge u ovom slučaju naplatiti „samo“ 10.000 eura, odnosno Podgoričani će dati dodatnih 10.000 eura iz svojih džepova kako bi neko drugi obavio posao za koji je zaduženo „Zelenilo“".

Odbor SNP Glavnog grada Podgorica pozvao je  upravu Glavnog grada i „Zelenila“ da "ne vrijeđaju inteligenciju naših sugrađana i da opožarena stabla sa Gorice uklone oni kojima je to nadležnost i za koji su adekvatno plaćeni". 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније