Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

22. 12. 2013. 12:34 >> 12:34
4

REZULTATI ANKETE

Perić: Marovićevo dodvoravanje premijeru

Za ono za šta se nema smjelosti da saopšti putem jednostavne tvrdnje, Svetozaru Maroviću je bilo potrebno da podastre legitimitet istraživanja javnog mnjenja, smatra poslanik Pozitivne Crne Gore Srđan Perić povodom jučerašnje prezentacije rezultata istraživanja javnog mnjenja koje je, za potrebe DPS-a, obavio Ipsos Stratedžik marketing, a po kome većina građana najboljim predstavnikom vrijednosti u ovoj zemlji smatra Njegoša, Mila Đukanovića, Josipa Broza Tita, Kralja Nikolu, Svetog Petra Cetinjskog, Marka Miljanova i Knjaza Danila.

„Potpredsjednik i ideolog DPS-a, ovog puta u  ulozi prezentera istraživanja beogradske agencije, nam je saopštio kako je za crnogorski identitet šef njegove partije značajniji od Petra I Petrovića Njegoša“, konstatuje Perić, ustvrdivši da bi bilo komično izreći stav da je prvi ministar na višoj stepenici duhovne vertikale od Marka Miljanova, pa je, kako tvrdi, to trebalo da nam kaže istraživanje.

„Valjda je u svom dodvoravanju šefu, vrh DPS-a htio da poruči da je premijer bolji od šest najznamenitijih Petrovića, ali da će početkom naredne godine, izgleda, preteći i samog Njegoša. Šta još ostaje? Da se uradi istraživanje po kojem je premijer čovjek koji je oblikovao tok svjetske civilizacije?“, navodi se u Perićevom saopštenju za javnost.

On tvrdi da su takve teze upakovane u oblandu istraživanja javnog mnjenja, a „za nekoga čije su odluke uzrokovale rasprodaju nacionalnih resura, ugrozile temeljne postulate funkcionisanja crnogorskog društva – solidarnost i pravednost, i, dodajmo, urušavanje kvaliteta obrazovnog sistema“.

Perić smatra da to, „ne samo da je neumjesno, već predstavlja i drski pokušaj obmanjivanja mladih generacija koje su rođene devedesetih i koja se ne mogu prisjetiti, recimo, uradaka potpredsjednika DPS-a pod neinventivnim naslovom „Rat za mir“. Tim pisanjem je obmanjivao crnogorsku javnost tada, a sada to  nastavlja da čini kada tvrdi da je šef njegove partije mnogo značajniji od kralja Nikole, knjaza Danila i Marka Miljanova. Izgleda da još samo fali da gospodin Marović saopšti da njegov šef vodu pretvara u vino pa da kompletira umjetnički dojam u dodvoravanju prvom ministru“.

Perić smatra da je mnogo značajnije za crnogorsku mladost „da joj neko iz vrha vladajuće partije objasni ko je raspodao njihovu đedovinu, ko im je oduzeo perspektivu ekonomske sigurnosti i ko to pokušava da etablira kult ličnosti u dvadeset i prvom vijeku? Iznad i prije svega, našoj mladosti je potreban odgovor na prosto pitanje: ko im traći vrijeme?“.

Poslanik Pozitivne zaključuje da to zanima mladost, a da je „ustanovljavanje identiteta putem istraživanja javnog mnjenja još jedan dokaz kako vladajuća i dobrostojeća klasa doživljava duhovne vrijednosti koje su stvarane vjekovima, a koje oni na ovaj način bagatelišu, a da nisu ni svjesni toga“.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније