Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 02. 2013. 15:52   >>  16:31 6

TUČA MALOLJETNIKA

Mandić: D.R. i njegovi roditelji ne optužuju mog sina

Funkcioner Demokratskog fronta Andrija Mandić kazao je da, sa nestrpljenjem, očekuje da se utvdi istinitost izjave učenika Hemijske škole Bobana Zajića koji je, kako pišu mediji, kazao da su ga četiri policijska inspektora primorala da potpiše pripremljenu izjavu, u kojoj piše da je Mandićev sin nožem ranio D.R.

Mandić je, pred Odborom za bezbjednost i odbranu, kazao da su mu roditelji povrijeđenog dječaka, a i sam D.R. kazali da za to ne optužuju njegovog sina.

Lider Nove i otac šesnaestogodišnjaka I.M., koji se sumnjiči da je 11. februara u tuči, pokušao da ubije maloljetnog D. R. (17), učenika drugog razreda Ekonomske škole, kaže da ne želi da se slučaj politizuje.

,, Ono što  je meni kao roditelju posebno važno je to da u razgovoru sa ocem i majkom dječaka koji je povrijeđen, kao i sa samim dječakom, su kazali da oni, kao ni njihov sin ne optužuju mog sina da mu je nanio bilo kakvu povredu’’, kazao je Mandić.

Mandić kaže da je neko ipak politizovao stvar, te preko sina pokušao da lomi oca:

’’Nije nam lako. Kada vi pogledate činjenicu da dijete od 16 godina sjedi u Spužu, pored momka koji je ubio dvojicu braće u Baru’’, dodao je on.

,,Nestrpljivo očekujem da se utvrde sve činjenice a posebno ovo što je saopštio drugi dječak koji je davalac te izjave. Čitava stvar počiva na jednom svjedoku i to ovom koji se sam oglasio. 14 dječaka dali su izjave i niko ne optužuje mog sina, niti ga optužuje ovaj koji je povrijeđen. Tražimo da se sve uradi u skladu sa zakonom, ako je moj sin kriv, on treba da odgovara’’, kaže Andrija Mandić.

Mandić je zamolio članove Odbora da pomognu da se cijeli slučaj rasvijetli. Sa tim je saglasan Borislav Banović iz SDP-a.

,,I kao roditelj i kao poslanik sam svakako za to da se najodgovornije ispita ovaj slučaj, kao i svaka primisao da je nešto podmetnuto da se najstrože kazni’’, izjavio je Banović.

Nebojša Medojević iz DF-a kaže da je očigledno da je cijeli slučaj montiran. Smatra da bi što prije trebalo smijeniti četiri inspektora koji su, kako smatra, natjerali Zajića da potpiše izjavu.

,,Ovdje postoji osnovana sumnja da je zbog političkog ideološkog  motiva došlo do zloupotrebe vrlo osjetljivog djela bezbjednosnog sistema Uprave policije sa jasnom tendencijom da se nanese i politička šteta, ali i da se razori jedna porodica, da se jedan mladi čovjek koji je još maloljetan stavi u okruženje zatvora u Spužu bez valjanih dokaza’’, kaže Medojević.

 

,,Slučaj u vazi sa ovom djecom, sa ovim mladićima, koji još nijesu punoljetni ne treba samo da zabrine nas kao članove odbora već I porodice, obrazovne ustanove i sve druge institucije u državi kako se to nebi više ponovilo’’, kazao je Obrad Stanišić iz DPS-a.

U međuvremenu, zbog navoda da je Boban Zajić učenih srednje stručne Hemisjke škole ,,Spasoje Raspopović” u Podgorici reagovala je i direktorica Ljeposava Vuksanović. Kaže da Zajić nije učenik te škole već da je prije tri godine izbačen zbog nedoličnog ponašanja.

Iz Uprave policije još se nijesu oglašavali ovim povodom.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније