Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 02. 2013. 15:11 >> 15:41

RESORNA AGENCIJA

Ivanović povrijedila privatnost Ljumović

Savjet Agencije za zaštitu ličnih podataka utvrdio je da je specijalni državni tužilac, Đurđina Ivanović, povrijedila Zakon kada je saopštila informacije o zdravstvenom stanju bivšeg direktora Crnogorske komercijalne banke, Milke Ljumović.

Član Savjeta Agencije, Radenko Lacmanović, najavio je da će biti podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Ivanović.

»Sankcije koje stoje na raspolaganju sudu za prekršaje iznose od 500 eura do 20 hiljada eura, rekao je Lacmanović agenciji Mina.
Lacmanović je objasnio da su zdravstveni podaci Ljumović, koje je saopštila Ivanović, znatno obimniji i detaljniji od onih koji su mejlom dostavljeni Vrhovnom državnom tužilaštvu.

Savjet je, prema tome, konstatovao da Ivanović nije imala ni zakonski osnov, a ni saglasnost Ljumović da saopšti podatke o njenom zdravstvenom stanju.

Savjet smatra i da je Ivanović, na taj način, prekršila odredbe Zakona o zaštiti podataka ličnosti, koje predviđaju da se zdravstveni podaci, koji spadaju u posebnu kategoriju ličnih, mogu obrađivati i objavljivati uz isključivu saglasnost onih na koje se odnose.

Ljumović je došla u centar pažnje javnosti kada je 21. decembra uhapšeno pet sadašnjih i bivših funkcionera CKB-a, zbog sumnje da su za 5 ipo miliona eura oštetili budžet banke. Osumnjičena je i Ljumović, koja se u to vrijeme nalazila u Italiji, na liječenju. Nakon povratka u Crnu Goru je saslušana, a zatim i puštena da se, kao i njene kolege, brani sa slobode.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније