Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

19. 12. 2013. 22:15 >> 23:41
4

ODLUČIĆE PARTIJA

Mugoša: Nije život mandat

Gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša kazao je gostujući u emisiju u "Centar" na RTCG, da će DPS sa svojim koalicionim partnerima sigurno pobijediti na predstojećim izborima u Podgorici. Nije međutim saopštio da li će on, nakon 14 godina upravljanja Glavnim gradom, ponovo biti kandidat DPS-a za tu funkciju.

 

"Ja znam da ćemo sigurno biti pobjednici, a što se tiče toga da li ću ja biti tamo to je najmanje važno", poručio je Mugoša.

On je ponovio da će o njegovoj eventualnoj ponovnoj kandidaturi na tu funkciju odlučivati vrh partije. Mugoša je gostujući u emisiju u "Centar" na RTCG, kazao da se nije umorio od obavljanja funkcije gradonačelnika.

On kaže da će sigurno ovaj mandat završiti do kraja.

"Nije život mandat... Ja ne znam koliko je važno za građane da oni brinu o mom radnom angažmanu, o mojim mandatima. To je stav vrha moje partije i onoga sa kojim sam ušao u aktivnu politiku 90-ih godina, a to je Milo Đukanović. Ja sa njim sarđujem skoro 24 godine. Vidjećemo šta je najkorisnije za rezultat u Podgorici", poručio je Mugoša.

Mugoša je u emisiji predstavio i rezultate istraživanja javnog mnjenja, koje je kako je naveo za potrebe DPS-a sprovela "renomirana svjetska marketinška agencija".

Prema tim rezultatima DPS u Podgorici prednjači sa 43 odsto podrške, i to bez koalicionih partnera, kazao je Mugoša i dodao na DPS na nivou Crne Gore ima podršku od 44 odsto birača.

Mugoša je takođe naveo da Demokratskom frontu pada podrška i sada iznosi manje od 30 odsto u glavnom gradu Crne Gore.

Kada je riječ o koalicionom partneru na državnom nivou, SDP-om, on je izjavio da te partnije „nema u Podgorici“ i da su trenutno "statistička greška, kao i prethodne tri - četiri godine".

"Znate koliko ima SDP, u Podgorici su na pet odsto. Isto toliko i u državi", kazao je Mugoša.

 

Mugoša: Ni "Veliki vezir" ni "Šerif"

Mugoša međutim kaže da svi vide i osjećaju ono što je urađeno u Glavnom gradu. "Ja sam ponosan na sve ono što je za 14 godina urađeno u Glavnom gradi", kaže Mugoša.

Na pitanje novinara koji mu se nadimak više sviđa: "Veliki vezir" ili "Šerif", Mugoša je kazao da mu se ti nadimci ne sviđaju.

"Ne dopada mi se ni jedan ni drugi, ja sam ono što jesam. Što se tiče tih prefiksa stavljaju mi ih svaki dan, neka se zabavljaju", kazao je Mugoša.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније