Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 12. 2013. 11:25 >> 11:27

U GLAVNOM GRADU

Raščanin predsjednica Foruma žena SDP-a

Izborna skupština Lokalnog odbora Foruma žena SDP , koja je okupila veći broj pripadnica nježnijeg pola zainteresovanih za aktivnije učešće u javnom i političkom životu glavnog grada, sinoć je održana u Podgorici.

Za predsjednicu Foruma žena Podgorice, u četvorogodišnjem mandatnom periodu, izabrana je Ivana Raščanin  a za potpredsjednicu Igbala Đokić.

Izbornoj skupštini prisustvovale su i članice Predsjedništva Centralnog odbora Foruma žena SDP, predsjednica Mirel Radić Ljubisavljević i potpredsjednica Vesna Tomanović, a u ime odbora Glavnog grada Izbornu skupštinu, pozdravio je Đordje Suhih, član Predsjedništva SDP i odbornik u Skupštini Podgorice.

"Đorđe Suhih  je istakao da je SDP partija koja u svom Programu i Statutu pridaje važno mjesto učešću žena i promovisanju njihove uloge u društvu. Na članicama Foruma žena je odgovornost i obaveza da se svojim aktivizmom i stručnim kvalitetama izbore za realizaciju statutarne i zakonske norme od minimum 30% učešća žena u organima SDP-a, zakonodavnoj i izvršnoj vlasti", navodi se u saopštenju te partije.

Predstavljen je program i aktivnosti Foruma žena SDP Podgorica za 2014. i najavljen nastavak  realizacije projekta Rodna ravnopravnost u procesu evropskih integracija u Glavnom gradu i gradskim opštinama Tuzi i Golubovci.

"Forum žena SDP Podgorice zalagaće se da u budućem radu načelo ravnopravnosti polova bude sprovedno u praksi, ali i preduzimati mjere i akcije za ukidanje svih oblika diskriminacije i nejednakog postupanja prema ženama, usklađivanje porodičnih i poslovnih obaveza zaposlene žene, poboljšanje statusa žene domaćice odgovarajućim vrednovanjem ženskog rada u kući, promovisanju odgovornog odnosa prema životnoj sredini i dr.", saopšteno je iz SDP-a.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније