Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

TVCG [ M.L.B. ]

21. 02. 2022. 15:33 >> 15:36
7

ADŽIĆ

Trenutno samo Abazović ima podršku 41 poslanika

Iz Građanskog pokreta URA poručuju da imaju potrebnu većinu za formiranje manjinske vlade, ali dodaju i da pravo da sastave vladu imaju svi politički subjekti koji mogu da obezbijede 41 poslanika podrške.

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA Filip Adžić za TVCG kaže da ko god ima mogućnost da sastavi većinu ima na to apsolutno pravo.

“Ja mislim da trenutno samo Dritan Abazović ima potreban 41 mandat i više da sastavi novu većinu zbog toga i insistiramo na našem modelu”, kazao je Adžić.

On kaže da sa sigurnošću može saopštiti da imaju potrebnu većinu da formiraju vladu.

“Ali to nije ključni cilj ove vlade, ključni cilj je da mi dobijemo 49 i više mandata kako bi odblokirali EU put Crne Gore, stabilizovali zemlju, smirili situaciju i doveli do potrebnog političkog konsenzusa”, zaključio je Adžić.

Generalni sekretar GP URA Mileta Radovanić je za Radio CG kazao da od pregovara sa parlamentarnim strankama koji se obavljaju proteklih sedmica, očekuju pozitivan ishod.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније