Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

16. 12. 2013. 20:01 >> 13:46
6

BUDŽET MUP-A

Ne fali novca za borbu protiv kriminala

Crna Gora ima dovoljno novca za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, ali je za bolje rezultate u toj oblasti potrebna veća sinhronizovanost nadležnih organa, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević.

Skupštinski odbori za bezbjednost i odbranu i antikorupciju danas su razmatrali Predlog zakona o budžetu za 2014. u dijelu koji se odnosi na Ministarstva odbrane i unutrašnjih poslova i Agenciju za nacionalnu bezbjednost (ANB). Odbori su glasovima vladajuće koalicije zaključili da je novac koji će ti resori dobiti utvrđen na realnoj osnovi, i da im omogućava kvalitetno obavljanje poslova.

Ministar unutrašnjih poslova, Raško Konjević rekao je da je budžet za narednu godinu 64 miliona eura, što je tri miliona više u odnosu na ovogodišnji.

"Budžet nije na nivou na kojem bi željeli da budemo, i pokušali smo da u prethodnoj godini sagledamo sve troškove", kazao je on.

Konjević je rekao da su u Ministarstvu pokušali da pronađu idealan model za smanjivanje broja zaposlenih, navodeći da je od decembra prošle godine oko 220 osoba je manje na platnom spisku tog resora.

"To će smanjiti troškove. Zaposleni su dominantan trošak i na njihove zarade se daje 56 miliona eura", naveo je on.

Konjević je ponovio da MUP ima predimenzioniran vozni park koji je u katastrofalnom stanju. "U prvom kvartalu naredne godine opremićemo svako vozilo sa GPS uređajima koji će smanjiti eventualne zloupotrebe u potrošnji goriva", precizirao je on.

Konjević je rekao da ne fali sredstava za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala. "Ne mislim da je ta borba usko povezana sa boljom opremom, jer ništa ne može zamijeniti kvalitetan operativan rad. Novac ne može biti faktor koji ne obezbjeđuje efikasnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije", kazao je on.

Konjević je naveo da je potrebno više efikasnosti za tu borbu. Ministarka odbrane Milica Pejanović-Đurišić kazala je da za njen resor planirano 36 miliona eura u narednoj godini.

"Od toga će Vojska dobiti 28 miliona eura,a ostatak novca odlazi na administraciju i program međunarodne saradnje", rekla je Pejanović-Đurišić.

On je navela da će Ministarstvo odbrane (MO) posebnu pažnju posvetiti strateškom cilju države- punopravnom članstvu u NATO-u.

Sanja Raičević iz ANB-a rekla je da će taj organ u 2014. dobiti 5,8 miliona eura, što je niži iznos u odnosu na prethodnu godinu.

"ANB će i pored te činjenice raditi kvalitetno poslove iz svoje nadležnosti", navela je ona. Poslanik Bošnjačke stranke, Suljo Mustafić rekao je da pridruživanje države Alijansi zahtijeva veće obaveze.


(Mina)

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније