Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

15. 02. 2022. 13:05 >> 13:06
11

HUTER

"SDP sa Belvedera dostavljen u naručje Joanikiju"

Odbornik DPS-a u Skupštini Prijestonice Cetinje Oskar Huter kazao je da su rezultati jučerašnjeg glasanja za izbor predsjednika Skupštine jasno pokazali ko je sve vrijeme govorio istinu, a ko obmanjivao Cetinjane, ko su politički saveznici i budući koalicioni partneri, kome su bitne fotelje, kome su prihvatljive nestranačke ličnosti, a kome nijesu.

"Jednako tako, jasno je cijelom Cetinju i čitavoj Crnoj Gori ko će, vođen neograničenom političkom ambicijom, sa Belvedera biti dostavljen u naručje Joanikiju Mićoviću", kazao je Huter.

On naodi da su namjetre DPS-a bile časne, a ponude za formiranje vlasti u Prijestonici do kraja iskrene.

Huter navodi i da je DPS prije lokalnih izbora Socijaldemokratskoj partiji ponudio politički savez, koji je, kako je kazao, principijelan, programski i u interesu Cetinja.

"Svjesni odgovornosti koju imamo pred svima kojima je naša država na srcu, željeli smo kreiranje jedinstvene liste koja bi okupila sve progresivne društveno-političke snage u Prijestonici. Željeli smo, na taj način, sa Cetinja poslati poruku ohrabrenja cijeloj Crnoj Gori. Željeli smo da, ubjedljivije nego ikada ranije, u Prijestonici trijumfuje ideja građanske, antifašističke, evropske, ponosne, moderne Crne Gore. Željeli smo najbolje za naš grad i državu, bez političkih kalkulacija. Ni nakon izbora, nijesmo željeli ništa drugo. Pružili smo ruku onima sa kojima smo branili Cetinje uz poruku – želimo da sa vama gradimo Cetinje", navodi se u saopštenju.

Odbornik DPS-a dodaje da su svjesni šta ishod ovog procesa znači za Crnu Goru, kazali – tu smo, spremni da podijelimo odgovornost za upravljanje Cetinjem, da ispravimo ono što treba, da stanemo jedni uz druge sada kada je najpotrebnije.

"Vođeni tim motivom, javno smo ponudili podršku naših 14 odbornika za koncept koji su, neđeljama unazad, promovisali predstavnici SDP-a. Jedini smo bili do kraja jasni i kazali – zbog svega što nam se dešavalo tokom posljednjih godinu i po dana, nećemo sa Urom i Demokratama", navodi Huter.

Dodaje da su imali u vidu i brojne istaknute ličnosti koje su podržale listu SDP-a.

"Nemamo dilemu da, ni u najružnijim snovima, niko od njih nije mogao da zamisli ovakvu izdaju interesa Cetinja i Crne Gore, kakvoj svjedočimo danas", kazao je.

Ipak, navodi da u DPS-u nijesu iznenađeni i dodaje da je ta partija imala priliku da se sličnih, kako je kazao, "neprincipijelnih koalicija, uz neizostavno učešće SDP-a, nagledamo u prethodnim godinama".

Kaže da ih je iznenadilo mjesto gdje se sklapa kolicija. Huter navodi da su očekivali i smatrali primjerenim da se umjesto u Skupštini Prijestonice novi politički savez sklopi na Belvederu.

Dodaje da je to mjesto za istorijsko pomirenje SDP-a i Demokrata.

"Nakon što je SDP u potpunosti privatizovao Belveder u izbornoj kampanji, pokazujući da je spremna da simbol odbrane građanske Crne Gore, mjesto na kom su, štiteći državno dostojanstvo, bili crnogorski građani svih vjera i nacija, političkih i drugih opredjeljenja, podredi svom sitnom i jeftinom političkom interesu, smatramo da je upravo to prava lokacija za pomirenje. Za pomirenje sa onima koji su, između četvrtog i petog, zahtijevali napad na Cetinje, sa onima koji su likovali nad činjenicom da je Cetinje okupano suzavcem i izloženo policijskoj brutalnosti, sa onima čiji Mitropolit kaže da se divi Aleksandru Rakoviću", navodi se u saopštenju.  

Huter navodi i da će koalicija SDP-a i Demokrata značiti izgubljeno vrijeme za Cetinje.

"Koalicija koja počiva na vlastohleplju, mržnji prema jednom političkom subjektu, koalicija koja je skrojena isključivo kako bi SDP dobila fotelju gradonačelnika, raspašće se brže nego što je ova na državnom nivou. A ova bruka će ostati da se pamti", kazao je i dodao da će DPS nastaviti borbu za Cetinje, iz opozicije.

"Borili smo se i ovih godinu i po dana i zahvaljujući našoj snazi odbili smo napad velikosrpskog nacionalizma i srušili ovu štetočinsku Vladu. Najmanji će nam problem biti da se borimo i srušimo one koji su zaljubljeni u fotelju i Joanikijeve male namjesnike", kazao je Huter.

Ističe da DPS još jednom pokazuje da im je stalo do demokratskih principa, do poštovanja izborne volje građana i do dostojanstva partije koju predstavljaju.

"Odbili smo, stoga, neprincipijelne političke aranžmane koje nam je nudio SDP i pokazali da za nas politika nije borba za vlast kako nas često optužujete. Mi smo vlast odbili jer smo se držali principa. A vi ste principe pogazili da bi ste prigrabili vlast. I neka vam je sa srećom! U vašem samoubilačkom naumu nećemo vas sprječavati. A mi ćemo ostati na jasnim principima da i iz vlasti i iz opozicije branimo interese građana Cetinja i Crne Gore. Neka živi naše dično Cetinje! I, neka je vječna Crna Gora", navodi se u saopštenju odbornika DPS-a u Skupštini Prijestonice Cetinje Oskara Hutera.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније