Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V. ]

11. 02. 2022. 14:44 >> 18:08
46

DF

"Blokada puteva u slučaju dogovora sa DPS-om"

Lideri Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević poručili su da će blokirati Crnu Goru protestima ukoliko izostane dogovor unutar parlamentarne većine i bude, kako su rekli, iznevjerena izborna volja građana.

Oni su danas razgovorali sa predsjednikom Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimirom Jokovićem.

"Što se tiče koalicije "Za budućnost Crne Gore" neprihvatljivo je da bilo koji subjekt te koalicije pravi bilo kakav dil DPS-a, jer smo se tako dogovorili prije nego smo zaključili tu koaliciju. Takođe je neprihvatljivo da bilo ko od tri pobjedničke koalicije sa DPS-om i svako iznevjeravanje volje građane naići će na veliki otpor svakog političkog subjekta ko želi da odbrani tu pobjedu", rekoa je Mnadić na konfenerciji za medije.

On je kazao da će, u slučaju dogovora sa DPS-om, DF krenuti u snažne proteste.

"To neće protesti kakvi se gledaju u Crnoj Gori i gdje neko može da pomisli da se zloupotrebljava crkva, hramovi ili neka važna adresa koja nadrasta političku scenu. Poslaćemo takvu poruku da ćemo blokirati cijelu Crnu Goru", poručio je Mandić.

On je rekao da su se godinama borili protiv DPS-a i Mila Đukanovića.

"Danas kada je ta partija u opoziji nemamo pravo da im dodamo ruku i vratimo na najvažnija mjesta odlučivanja, a to je da budu u izvršnoj vlasti ili da daju podršku njoj", istakao je Mandić.

Jedan od lidera DF-a Milan Knežević kazao je da je DF učinio sve i čini sve da dođe do dogovora unutar parlamentarne većine.

"SNP poslije 25 godina ponovo bira između Mila i Momira", kazao je Knežević.

On je ponovio da će DF tražiti održavanje prijevremenih predsjedničkih izbora. 

"Milo Đukanović poslije svega što je uradio Crnoj Gori ne može ostati na mjesto predsjednika države do aprila 2024. godine", poručio je Knežević.

On je kazao da će blokirati saobraćajnice.

"Nećemo se skrivati iza guma, šerpi, petardi. Bićemo zajedno sa našim narodom i predvodićemo ga. Nećemo zabranjivati našem narodu da dođu sa trobojkama i staćemo pod njima i ostalim zastavama sa kojima se diči Crna Gora. Ostajemo čvrsto uz naš narod i izborne principe" poručio je Knežević.

Mandić i Knežević će, kako je najavljeno, sledeće sedmice ići na konsultacije sa predsjednikom Crne Gore i liderom opozicionog DPS-a Milom Đukanovićem.

Knežević je kazao da će na tim konsultacijama Đukanoviću saopštiti da je glavni krivac za sve što će se dešava ukoliko dođe do prekrajanja izborne volje.

Mandić je rekao ako se iznevjeri izborna volja, pojaviće se određeni politički zahtjevi.

"Ovo je težak momenat, DF ima veliku odgovornost”, kazao je Mandić.

Kako je rekao, tražili su da se nikako ne izbjegne volja građana na izborima.

"Svako ko krene sa DPS-om, to znači da su njihovi partneri koji će služiti njihovim interesima”, zaključio je Mandić.

Пратите нас на

Коментари46

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније